To μάνγκο βοηθά στη μείωση του σακχάρου!

Οι άνθρωποι με υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να επωφεληθούν από την κατανάλωση μάνγκο, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα μελέτησαν 11 άνδρες και 9 γυναίκες, εκ των οποίων είχαν όλοι δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ)  30 ή και υψηλότερο. Στους συμμετέχοντες αυτούς, δόθηκαν συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν 10g αποξηραμένο μάνγκο – το ισοδύναμο της κατανάλωσης 100g φρέσκο μάνγκο την ημέρα – για 12 εβδομάδες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στο τέλος των12 εβδομάδων της μελέτης, τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα των συμμετεχόντων ήταν σημαντικά χαμηλότερα από ό, τι κατά την έναρξη της μελέτης. Ωστόσο, η καθημερινή κατανάλωση μάνγκο δεν είχε καμία επίδραση στο βάρος των υποψηφίων.

Ο επικεφαλής της έρευνας Dr Edralin Lucas, ο οποίος παρουσίασε τα ευρήματα σε μια συνεδρίαση της Ομοσπονδίας των Αμερικανικών Εταιρειών Πειραματικής Βιολογίας, υποστηρίζει: «Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης διαπιστώνουν ό, τι το μάνγκο βελτιώνει τα επίπεδα  γλυκόζης στο αίμα, καθώς περιέχει  ένα «σύνθετο μείγμα» των πολυφαινολών, πράγμα που εξηγεί τις ευεργετικές επιπτώσεις του.

Σχετικά άρθρα