Ρυζόγαλο με μέλι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Για 2-4 άτομα</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια ρύζι</span><br /><span style="font-size: medium;">50 γραμμάρια μέλι</span><br /><span style="font-size: medium;">1½ φλιτζάνι τσαγιού νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού</span><br /><span style="font-size: medium;">1 λίτρο κρύο γάλα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας νισεστέ (κορν φλάουρ)</span><br /><span style="font-size: medium;">100 γραμμάρια ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">λίγη μαστίχα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κρόκους αυγών</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι για περίπου 15 λεπτά. Αφού τραβήξει καλά τα υγρά του, το ανακατεύουμε με το γάλα, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθέτουμε το νισεστέ διαλυμένο σε κρύο νερό και τη μαστίχα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με 2-3 κουταλιές κρύο γάλα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Χλιαίνουμε το μείγμα προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο ρυζόγαλο και στη συνέχεια το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετημένο σε ταψί με κρύο νερό. Το βάζουμε στο πυρωμένο γκριλ μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ σκούρα κρούστα από πάνω (προσοχή να μην καεί). Σερβίρουμε το ρυζόγαλο κρύο.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα