Μη χάσετε το πρώτο Φεστιβάλ ανακύκλωσης τροφίμων !

<p><span>Εκατόν εβδομήντα εννέα κιλά τροφής σπαταλάει κάθε χρόνο ένας Ευρωπαίος, πετώντας στα σκουπίδια πεντακόσια ενενήντα ευρώ ανά νοικοκυριό. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα για το Φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων που οργανώνει στις 25 και 26/1 το WWF Ελλάς και η δράση Μπορούμε στο Impact Hub Athens. Οι σεφ Λευτέρης Λαζάρου, Άκης Πετρετζίκης, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Tip the chef και Troo Food Liberation θα μαγειρέψουν με περισσεύματα τροφίμων, ενώ θα διοργανωθούν σχετικές προβολές, έκθεση φωτογραφίας του Αντρέα Μπονέτι και σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους. Μέσα από δράσεις και βιωματικά προγράμματα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, της ομάδας Playroom και του Let’s go green, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον συνδυασμό των τροφών και τη μεσογειακή διατροφή μέσα από τη διαδικασία της παρασκευής ενός φαγητού, να ανακαλύψουν τον δεκάλογο εξοικονόμησης φαγητού και θα μάθουν να κομποστοποιούν, ενώ το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο θα δείξει στους επισκέπτες της διοργάνωσης πώς να «αποκωδικοποιούν» τις ετικέτες στις συσκευασίες των τροφίμων. Φωτό: Αντρέα Μπονέτι, WWF Ελλάς.</span></p>
<p>Πηγή: <a href="http://www.athinorama.gr">www.athinorama.gr</a> </p>

Σχετικά άρθρα