Τάρτα με λαχανικά και τρία τυριά

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span><br /><span style="font-size: medium;"> </span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη γραβιέρα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα φέτας</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα ανθότυρου</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πρέζα μοσχοκάρυδο</span><br /><span style="font-size: medium;">Φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φύλλο σφολιάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">λίγο βούτυρο για το άλειμμα</span><br /><span style="font-size: medium;">4 μεγάλα πράσα (το τρυφερό μέρος, κομμένα σε φέτες 2 εκ)</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">4 αυγά</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας να καλύπτει και τα τοιχώματα. Με την ανάποδη της λάμας του μαχαιριού κόβουμε γύρω – γύρω τη ζύμη που προεξέχει, θέλουμε να πάρει το σχήμα του ταψιού.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τρυπάμε καλά την επιφάνεια με πιρούνι να φύγει ο εγκλωβισμένος αέρας. Στρώνουμε μέσα λαδόκολλα ή μεμβράνη και βάζουμε βάρος, ρύζι ή όσπρια, για να κρατήσει το σχήμα της. Αφήνουμε 15 λεπτά στο ψυγείο. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 25 λεπτά. Αφαιρούμε το βάρος και αφήνουμε να κρυώσει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα για 15 λεπτά να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα). Χτυπάμε με σύρμα τ’ αυγά με το γιαούρτι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στρώνουμε τα πράσα στην ψημένη σφολιάτα και αδειάζουμε το μείγμα τυριών. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160οC και ψήνουμε για περίπου 35΄ μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα τυριού.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα