Η αυτοεκτίμηση στον έρωτα: Μια αληθινή ιστορία

Έχω μια σχέση εδώ και 9 χρόνια και είμαι 23 ετών. Είχα μια εγκυμοσύνη η οποία διεκόπη μετά από πίεση των δικών μου λόγω οικονομικών ζητημάτων.

Ο σύντροφός μου ήταν πάντα δίπλα μου και με στήριξε σε όλη τη διαδικασία. Όμως, αργότερα είχα και άλλη εγκυμοσύνη που δεν ήταν προγραμματισμένη.

Πήγα ξανά στον γιατρό και του είπα όλα όσα γινόντουσαν. Ο σύντροφός μου μού αποκάλυψε πως υπάρχει άλλη γυναίκα στη ζωή του και δεν μπορεί να είναι μαζί μου.

Θέλουν να μας χωρίσουν

Ωστόσο, αμέσως μετά μου φανέρωσε πως έτσι του είχαν ορίσει οι δικοί μου να μου πει για να μας χωρίσουν και να σταματήσω την εγκυμοσύνη.

Όταν πήγα στο νοσοκομείο, έπαθα αιμορραγία και το δεύτερο μωρό μου δεν ήρθε στον κόσμο. Αρραβωνιαστηκάμε και προσπαθούμε να κάνουμε μωρό και πάλι αλλά όσο και αν προσπαθούμε εδώ και μήνες, δεν έχουμε αποτέλεσμα. Τι να κάνω;

Στο ερώτημα απαντά ο ομαδικός θεραπευτής – ψυχολόγος Δημήτρης Κατσαρός

Προφανώς τίθεται θέμα εκτίμησης εδώ. Η κοπέλα αναρωτιέται αν έκανε καλά που είναι ξανά με το ίδιο άτομο. Εφόσον είναι ακόμα μαζί και θέλει ένα παιδί, φαίνεται ότι τον αγαπάει πολύ, ανεξάρτητα από το τι έχει συμβεί ανάμεσά τους.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι έτοιμοι και οι δύο να το δεχτούν και να συγχωρέσουν ο ένας τον άλλον. Τώρα αν θα κάνουν παιδί, είναι θέμα καθαρά ζευγαριού. Αν το θέλουν και οι δύο, γιατί όχι; Είναι πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα.

Καλό είναι το ζευγάρι να αποφασίζει μόνο του για τη σχέση του και για το τι θα συμβεί ανάμεσα τους. Από τη στιγμή που μπαίνουν τρίτοι είναι θέμα εμπιστοσύνης και πρέπει να δουν πώς θα το χειριστούν.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ποιος πληρώνει στο ραντεβού; Ο άνδρας, η γυναίκα ή μισά – μισά;

Πρέπει να λέμε ψέματα για το «καλό» της σχέσης μας;

Είναι κατάλληλος άνδρας για γάμο και οικογένεια;

Σχετικά άρθρα