Σούπα με χαβιάρι για το γιορτινό τραπέζι!

<p>Ο <strong id="yui_3_7_2_1_1355917777589_8075">σεφ, Γιώργος Λέκκας</strong> μας προτείνει μια πρωτότυπη συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας στο γιορτινό τραπέζι. Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το νοστιμότατο φαγητό είναι 20΄ και οι μερίδες που βγαίνουν είναι για 4 άτομα.</p>
<p id="yui_3_7_2_1_1355917777589_8073"><strong id="yui_3_7_2_1_1355917777589_8077">Κρύα σούπα παντζάρι με βασιλικά καβούρια και χαβιάρι! </strong></p>
<p><br /> <strong>Θα χρειαστείτε:</strong></p>
<p id="yui_3_7_2_1_1355917777589_8072"><strong>Υλικά γ</strong><strong id="yui_3_7_2_1_1355917777589_8081">ια την γκασπάτσο:</strong></p>
<p> </p>
<p id="yui_3_7_2_1_1355917777589_8082"> 2 κουταλιές της σούπας λάδι αβοκάντο</p>
<p><br /> 120 γρ. κόκκινο πιπέρι<br /> <br /> 120 γρ. αγγούρι καθαρισμένο και χωρίς κουκούτσια<br /> <br /> 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες<br /> <br /> Φρέσκο χυμό από 1 κιλό παντζάρια</p>
<p id="yui_3_7_2_1_1355917777589_8083">Αλάτι και πιπέρι</p>
<p><br /> ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο<br /> <br /> 1 κουταλάκι του γλυκού κον φλάουερ ή σκόνη πυκνώματος</p>
<p id="yui_3_7_2_1_1355917777589_8084"><strong> Υλικά για τα καβούρια:</strong></p>
<p><br />  8 κουταλιές σούπας βασιλικά καβούρια μαγειρεμένο κρέας</p>
<p id="yui_3_7_2_1_1355917777589_8086">4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος  35% λιπαρά</p>
<p> </p>
<p id="yui_3_7_2_1_1355917777589_8098">2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο</p>
<p> </p>
<p id="yui_3_7_2_1_1355917777589_8097">Αλάτι και πιπέρι</p>
<p> </p>
<p id="yui_3_7_2_1_1355917777589_8087"><strong> Υλικά για τη γαρνιτούρα:</strong></p>
<p> </p>
<p id="yui_3_7_2_1_1355917777589_8096"> 4 κουταλιές σούπας χαβιάρι</p>
<p> </p>
<p id="yui_3_7_2_1_1355917777589_8089"><strong id="yui_3_7_2_1_1355917777589_8094">Αφού έχουμε συγκεντρώσει όλα τα υλικά, ξεκινάμε!</strong></p>
<p><br /> <strong>Για το γκασπάτσο:</strong> Σε ένα μέτριο μπολ ρίξτε το λάδι αβοκάντο, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα αγγούρια. Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 2΄. Στη συνέχεια, ρίξτε το χυμό από παντζάρι και αφήστε να σιγοβράσει καλά. Τέλος προσθέστε το πυκνωτικό, ανακατέψτε καλά. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει.<br /> <br /> <strong> </strong><strong>Για το μείγμα καβουριών:</strong> Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε το κρέας καβουριών, την κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι.<br /> <br /> <strong> </strong><strong>Για το μοντάρισμα:</strong> Τοποθετήστε ένα τσέρκι στο κέντρο του κάθε μπολ. Ρίξτε από το μείγμα καβουριών. Γαρνίρετε με χαβιάρι. Αφαιρέστε το τσέρκι και ρίξτε προσεχτικά  το γκασπάτσο γύρω.</p>

Σχετικά άρθρα