Αρχική / Πολιτισμός / City life / Ο επιστάτης του Χάρολντ Πίντερ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη έρχεται στο θέατρο Δημήτρη Χόρν
Ο επιστάτης του Χάρολντ Πίντερ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη έρχεται στο θέατρο Δημήτρη Χόρν  thumbnail

Ο επιστάτης του Χάρολντ Πίντερ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη έρχεται στο θέατρο Δημήτρη Χόρν

O Γιώργος Κιμούλης σκηνοθετεί και μεταμορφώνεται σε έναν ρακένδυτο άστεγο στο γνωστό δράμα του Χάρολντ Πίντερ.


Ένας άστεγος μεσήλικας εισβάλει  σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι προκειμένου να βρει καταφύγιο. Ωστόσο, δυο αδέρφια διεκδικούν αυτό το σπίτι και αποφασίζουν, χωριστά ο καθένας, να προτείνει στον άστεγο να αναλάβει τη θέση του επιστάτη. Ο ένας αδερφός, ο Άστον, βιώνει τη συναισθηματική απομόνωση με μόνη παρέα τις διάφορες μηχανές του, ενώ ο πολυάσχολος Μικ  ζει τον δικό του εφιαλτικό κόσμο.
Ο άστεγος επιστάτης θα δεχτεί τη δουλειά, όμως δε θα μπορέσει να εμπιστευτεί κανέναν από τους δύο, δε θα προσαρμοστεί ποτέ στο ‘‘ξένο’’ για αυτόν περιβάλλον και, νιώθοντας μια συνεχή απειλή, θα προσπαθήσει να υπονομεύσει τη σχέση των δυο αδερφών με μόνο στόχο το δικό του όφελος.
«Ο Επιστάτης», ένα έργο που γράφτηκε το 1951 και παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το 1965 σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν, είναι ένα δράμα πάνω στην αδυναμία επικοινωνίας των ανθρώπων. Ο Πίντερ γράφει ένα έργο για τις απέλπιδες προσπάθειες του ανθρώπου να συνυπάρξει αρμονικά κάτω από κοινωνικούς κανόνες και καυτηριάζει τα πολλαπλά πρόσωπα εξουσίας.


Τι


Ο επιστάτης


Πού


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ,


Αμερικής 10, Αθήνα ,


Τηλ.: 210-3612500


Συγγραφέας


Χάρολντ Πίντερ


Σκηνοθέτης


Γιώργος Κιμούλης


Ηθοποιοί


Γιώργος Κιμούλης, Γιώργος Χρανιώτης, Νίκος Γεωργάκης


Συντελεστές


Μετάφραση: Γιώργος Κιμούλης. Σκηνικά – κοστούμια: Μαίρη Τσαγκάρη. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Μακιγιάζ: Χάρης Χαραλαμπάκης. Βοηθός σκηνοθέτη: Αμαλία Νίνου


Πότε


31 Ιανουαρίου


Μέχρι Πότε


Κυριακή των Βαΐων


Τι ώρα


Τετάρτη στις 8.00 μ.μ., Πέμπτη στις 9.00 μ.μ., Παρασκευή στις 9.00 μ.μ. (λαϊκή), Σάββατο στις 9.00 μ.μ., Κυριακή στις 8.00 μ.μ.


Διάρκεια


110'


Διάλειμμα


Ναι


Εισιτήρια


Πλατεία: 20€, Εξώστης: 18€, Λαϊκή: 17€, Φοιτητικό:15€, Ανέργων: 10€ (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας)


 


Πηγή: www.tospirto.net 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X