Τυροκροκέτες με μπρόκολο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">300 γραμμάρια φέτα τριμμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 μπουκετάκι μπρόκολο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι μπύρα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Βάζουμε σε ένα μπολ 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι μπύρα και 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να σχηματιστεί ένα μείγμα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά για να δέσουν τα υλικά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Υπολογίζουμε το χρόνο και βγάζουμε από το ψυγείο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στο σημείο αυτό ρίχνουμε στο χυλό,την τριμμένη φέτα με την παρμεζάνα, το ψιλοκομμένο μπρόκολο και την ανακατεύουμε για να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σχηματίζουμε μικρές μπάλες στο μέγεθος περίπου ενός λουκουμά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε μέσα τις μπάλες τυριού και τις τηγανίζουμε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές.</span><br /><span style="font-size: medium;">Διαπιστώνουμε ότι είναι έτοιμες μόλις πάρουν χρώμα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε πιάτο ή πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τις τυλίγουμε με το χαρτί και τις αφήνουμε λίγα λεπτά πριν τις σερβίρουμε, για να απορροφήσει το χαρτί μια ποσότητα από το λάδι και να μην είναι οι τυροκροκέτες πολύ λιπαρές.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα