Μοσχαράκι με πουρέ πατάτας

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">2 ½ κιλά σιδηρόδρομο από μοσχάρι</span><br /><span style="font-size: medium;">3 καρότα κομμένα σε ροδέλες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φιάλη 750 ml ξηρό κόκκινο κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κλαράκια σέλινου κομμένα σε ροδέλες</span><br /><span style="font-size: medium;">5-6 κλαράκια φρέσκο θυμάρι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές της σούπας αλεύρι</span><br /><span style="font-size: medium;">5-6 κλαράκια φρέσκια ρίγανη</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">2 δαφνόφυλλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδου κομμένο στα τέσσερα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 λίτρο νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">χοντρό αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ζητάμε από το χασάπη να κόψει το κρέας σε τέσσερα κομμάτια των 5 εκατοστών  ή το κόβουμε εμείς.</span><br /><span style="font-size: medium;">Το πλένουμε με νερό για να φύγουν τα αίματα και αλατοπιπερώνουμε.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις ζεσταθεί, διατηρώντας την ένταση της φωτιάς σε μέτρια θερμοκρασία, βάζουμε αρχικά τα δύο από τα τέσσερα κομμάτια μοσχαριού και τα σοτάρουμε.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Όταν πάρει χρώμα η μια πλευρά ,τα γυρνάμε από την άλλη.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ο χρόνος που θα χρειαστούν για να σοταριστούν είναι περίπου 8 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια, βάζουμε τα άλλα δύο κομμάτια κρέατος και τα σοτάρουμε και αυτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μεταφέρουμε το μοσχάρι σε μια πιατέλα,αδειάζουμε την κατσαρόλα από το λίπος και κρατάμε μόνο 3 κουταλιές για να τις χρησιμοποιήσουμε αργότερα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο καρότο, το σέλινο και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σβήνουμε ρίχνοντας το κόκκινο κρασί.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα το κρέας και τις 3 κουταλιές που κρατήσαμε από το ζουμί που το ίδιο έβγαλε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις αρχίσει να βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια ένταση και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 25 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στο χρονικό αυτό σημείο πασπαλίζουμε το κρέας με 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας ,το θυμάρι, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, τα δαφνόφυλλα και το σκόρδο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Παράλληλα, ανοίγουμε το φούρνο, για να προθερμανθεί.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις αρχίσει το νερό να βράζει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ψήνουμε το μοσχάρι στο φούρνο σε αυτή τη θερμοκρασία για 2 ½ ώρες.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Μετά το χρόνο αυτό, το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και σουρώνουμε τη σάλτσα του.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει λίγο και αφαιρούμε το λίπος από την επιφάνεια της.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αν θέλουμε επιπλέον αλατοπίπερο το προσθέτουμε στο κρέας, αλλιώς το αφήνουμε ως έχει.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σερβίρουμε το κρέας.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τη σάλτσα του καλύτερα να την έχουμε σε ένα ξεχωριστό μπολ και να βάζει ο καθένας όση ποσότητα επιθυμεί.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μπορούμε να συνοδεύσουμε το μοσχάρι με λαχανικά, με ζυμαρικά, με πατάτες ή με πουρέ.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 160 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα