Κέικ με γεύση μανταρίνι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Για 8-10 άτομα</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">4 κούπες αλεύρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κούπά ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/2 κούπα φρέσκο βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 1/2 κούπες σταφίδες ξανθές</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ποτηράκι κονιάκ</span><br /><span style="font-size: medium;">3 αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ποτήρι χυμό μανταρινιού</span><br /><span style="font-size: medium;">ξύσμα από 1 μανταρίνι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια  προσθέτουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο, ζάχαρη και ανακατεύουμε.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Έπειτα βάζουμε τα αυγά και χτυπάμε το μείγμα με σύρμα. Κατόπιν ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα μανταρινιού καθώς και το κονιάκ, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τις σταφίδες.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βουτυρώνουμε τη φόρμα, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σερβίρουμε με <strong>ζεστό καφέ με σοκολάτα.</strong></span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα