Παράσχος: Εχει… αγγλικό στυλ ο Απόλλων!

Πεπεισμένος ότι ο Ατρόμητος θα περάσει με διπλό από τη Ριζούπολη, δηλώνει ο Γιώργος Παράσχος.Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για το ματς με τον Απόλλωνα, τη μεταγραφή του Φωτάκη, αλλά και το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Κύριε Παράσχο η ομάδα προέρχεται από ένα εξοντωτικό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, στο οποίο καταφέρατε να πάρετε λευκή ισοπαλία, κάτι δηλαδή που είχατε ζητήσει από την αρχή της εβδομάδας. Σας ικανοποιεί;
«Με ικανοποιεί απόλυτα γιατί το γκολ στα παιχνίδια του κυπέλλου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Θα ήταν ευχής έργον βέβαια να είχαμε πετύχει ένα γκολ γιατί θα μας έδινε πολύ μεγάλο αβαντάζ. Σίγουρα είμαι ικανοποιημένος γιατί αυτό το 0-0 μας δίνει κι εμάς κάποιες ελπίδες να διεκδικήσουμε την τετράδα στο κύπελλο».

Ίσως αυτό ήταν το πρώτο ματς στο οποίο αλλάξατε λίγο την επιθετική σας φιλοσοφία στο βωμό του να κρατήσετε το μηδέν στην άμυνα;
«Όχι δεν αλλάξαμε κάτι το ιδιαίτερο. Ο Ολυμπιακός μας πίεσε από το πρώτο λεπτό και γι’ αυτό είχε την απόλυτη κυριαρχία του παιχνιδιού μέχρι το 30ό λεπτό. Μπορεί να μην έκανε τις μεγάλες φάσεις γιατί δεν του επιτρέψαμε να μπει μέσα στην περιοχή μας κι αν δείτε όλες οι καταστάσεις δημιουργήθηκαν με μακρινά σουτ του αντιπάλου. Μας πίεσε πολύ όμως ψηλά κι εμείς δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στο πρέσινγκ. Δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε μπάλα και να εκμεταλλευτούμε τον χώρο τον οποίο μας έδωσε, γι’ αυτό στο πρώτο μισάωρο δεν είχαμε την εικόνα που είχαμε στο πρωτάθλημα».

Μια καλή μεταγραφή, Γιώργος Φωτάκης, διεθνής, πολύπειρος, με προσωπικότητα κι είναι ένας παίκτης στον χώρο της μεσαίας γραμμής που ζητούσατε. Τί μπορεί να δώσει στην ομάδα;
«Κατ’ αρχήν πρέπει να τον δούμε τον Φωτάκη, γιατί στην Τουρκία τα παιχνίδια που έκανε είναι πάρα πολύ λίγα. Εγώ πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει μέσα από την εμπειρία του, επειδή είναι κι ένας παίκτης που μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και σε δύο ρόλους, και σαν εξαροοχτάρι και σαν οχταροδεκάρι. Μπορεί να κρατήσει την μπάλα, αλλά το κυριότερο είναι ότι έχει καλά πόδια. Δε σας κρύβω ότι από αυτή την ομάδα αν κάτι λείπει, είναι το σουτ. Δηλαδή δεν έχουμε πάρα πολλά σουτ στην αντίπαλη εστία. Ίσως αυτό το βρούμε στο πρόσωπο του Φωτάκη».

Παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα που έχει ανέβει τον τελευταίο καιρό. Πώς το περιμένετε;
«Θα αντιμετωπίσουμε σίγουρα δυσκολίες. Ο Απόλλων είναι πολύ ανεβασμένος στα τελευταία παιχνίδια, έχει ένα στιλ παιχνιδιού καθαρά αγγλικό. Θα δεχτούμε πίεση με τις σέντρες και τα μεγάλα αράουτ που εκτελούν. Θα πρέπει λοιπόν να προετοιμαστούμε πάνω στο αγγλικό αυτό στιλ παιχνιδιού. Το 4-4-2 του βγαίνει μέσα στο γήπεδο αλλά εμείς θα προετοιμαστούμε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτό το παιχνίδι κι αν έχουμε την καλή εικόνα που έχουμε στα τελευταία παιχνίδια, μπορεί να περάσουμε κι από εκεί».

Σχετικά άρθρα