Ξεκόλλησε και ανάσανε ο ΠΑΣ, 2-1 τον Λεβαδειακό

Με πρωταγωνιστή τον Μπράνα Ιλιτς ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε 2-1 τον Λεβαδειακό στους Ζωσιμάδες για την 22η αγωνιστική της Super League
Στις νίκες μετά από τέσσερις σερί ήττες (οι δύο στα Γιάννινα) επέστρεψε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Γιάννης Πετράκης έκανε ντεμπούτο το με δεξί στον πάγκο του Αίαντα και η ομάδα του πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, αφού δημιούργησε διαφορά εφτά βαθμών από τον 16ο Πλατανιά. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Ιλιτς, που άνοιξε το σκορ στο 24′ και στο 63′ έδωσε την ασίστ στον Τσουκαλά, που κλείδωσε το τρίποντο. Ο Μάντζιος δέκα λεπτά αργότερα μείωσε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τους βοιωτούς ώστε να αποφύγουν την ήττα και να μείνουν τρεις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΣ.

Ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έκλεισε τον ΠΑΣ στα καρέ του. Η πρώτη φάση δεν άργησε να έρθει και στο 9ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Λυκογιάννγη όμως να αστοχεί. Στο 16ο λεπτό ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι σε ένα χέρι του Ιντζίδη μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως ο διαιτητής του αγώνα έδειξε "παίζεται". Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία για το 1-0.

Αρχικά ο Ακόστα σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και προς τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε και βρήκε στο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Ίλιτς δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά!
Ότι δεν πέτυχε νωρίτερα ο Ίλιτς το έκανε στο 24ο λεπτό. Σέντρα του Τσουκαλά από τα αριστερά, ο Χαραλάμπους θα αφήσει τη μπάλα να περάσει από μπροστά του και ο Σέρβος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Στην επόμενη φάση ο Λεβαδειακός έχασε μία απίστευτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Νέο λάθος του Κολοβέτσιου (που έκανε αρκετά), ο Μάτζιος φάτσα με τον Βελλίδη θα νικηθεί, η μπάλα θα κοντράρει δυο φορές πάνω του όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει! Οι παίκτες του ΠΑΣ διαμαρτυρήθηκαν και για νέο πέναλτι στο 33′ με τον Στρούνα, όμως ο διαιτητής έδειξε "θέατρο". Το ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΣ να χάνει μία καλή ευκαιρία σε νέο σουτ του Ίλιτς.

Το δεύτερος μέρος άρχισε με τον ΠΑΣ να χάνει τρομερή ευκαιρία για το 2-0. Σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε και πήρε ύψος, με τον Γιάκο φάτσα με το τέρμα να πλασάρει πάνω στον Πζιρόφσκι. Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 66′ με τον Σωκράτη Τσουκαλά, που σούταρε με δύναμη από πλάγια θέση και νίκησε τον Πζιρόφσκι. Οι φιλοξενούμενοι στην αμέσως επόμενη φάση άγγιξαν το 2-1. Ο Καπό, μετά από λάθη στην άμυνα, είδε τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του, όμως το σουτ του πήγε στο δοκάρι!

Ότι δεν κατάφερε ο Καπό το έκανε ο Μάντζιος λίγο αργότερα. Πανέμορφη μπαλιά του Αφρικανού άσου στον Μάντζιο και αυτός με ωραίο πλασέ μείωσε σε 2-1 στο 74ο λεπτό. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για ένα ακόμα τέρμα, όμως δεν υπήρχε σωστός τρόπος για να απειληθεί η εστία του Βελλίδη.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης (Μπέριος 91′), Γιάκος, Ακόστα (Αυγερίκου 88′), Ίλιτς.

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Πζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Γεωργίου, Χαραλάμπους, Λουκογιάννης (Καπό 46′), Κώτσιος, Ιντζίδης (Μιλοσάβλιεβ (59′), Κονέ, Ορτέγκα (Βαρέλα 77′), Μάνζτιος, Ροτζέριο.

Σχετικά άρθρα