Παγκόσμιο ρεκόρ η Ντιμπάμπα

Η Γκενζέμπε Ντιμπάμπα πραγματοποίησε στην Καρλσρούη νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 1.500μ. Καλές εμφανίσεις από τον Κώστα Φιλιππίδη και την Ελισάβετ Πεσιρίδου
Στην οικογένεια Ντιμπάμπα υπάρχει μπόλικο ταλέντο. Μετά την σπουδαία Τιρουνές και αργυρή Ολυμπιονίκη της Αθήνας στα 10.000μ. ήρθε η σειρά της 23χρονος Γκενζέμπε.

Στην Καρλσρούη η δρομέας από την Αιθιοπία με το βαρύ επίθετο βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 1.500 μέτρα στον κλειστό στίβο, τερματίζοντας σε χρόνο τρία λεπτά και 55.17 δευτερόλεπτα.

Βελτίωσε κατά τρία δευτερόλεπτα το χρόνο (3:58.28) της Ρωσίδας Έλενα Σομπόλεβα από το 2006. Στο Σόποτ θα υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης πριν από δύο χρόνια.

Ο Κώστας Φιλιππίδης ήταν δεύτερος στο επί κοντώ στο ίδιο μίτινγκ. Ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ πραγματοποίησε άλμα στα 5,65μ. και παρότι δοκίμασε στα 5,75μ. δεν τα κατάφερε. Νικητής ήταν ο Γερμανός Μάλτε Μορ με 5,75μ.

Στα 60μ. εμπόδια η Ελισάβετ Πεσιρίδου άγγιξε το ατομικό ρεκόρ της, τερματίζοντας όγδοη στη σειρά της με 8.32 δευτερόλεπτα. Η ταχύτερη της σειράς, η Γερμανίδα Ναντίνε Χάλντενμπραντ έκανε την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο με 7.96.

Σχετικά άρθρα