Στον 6ο όμιλο η Εθνική για την κλήρωση του Παγκοσμίου

Το απόγευμα της Δευτέρας (3/2, 20.00, ώρα Ελλάδος) θα γίνει στη Βαρκελώνη η κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Στον 6ο όμιλο τοποθετήθηκε η Εθνική μας
Οι 24 ομάδες χωρίστηκαν ήδη σε ομίλους, βάσει του πού βρίσκονται στο Ranking της FIBA (στο επίπεδο των ανδρών), πού βρίσκονται στο χάρτη -ώστε να μοιραστούν σωστά αυτές που είναι από την ίδια ήπειρο. Ιδού τι προέκυψε.

Pot1: Αργεντινή, Λιθουανία, Ισπανία και ΗΠΑ (βλ. τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες στο Ranking, όπου πρώτες είναι οι ΗΠΑ, δεύτερη η Ισπανία, τρίτη η Αργεντινή και τέταρτη η Λιθουανία).

Pot2: Αγκόλα, Αίγυπτος, Σενεγάλη, Φινλανδία.

Pot3: Ιράν, Κορέα, Φιλιππίνες, Νέα Ζηλανδία.

Pot4: Κροατία, Σερβία, Σλοβενία και Ουκρανία.

Pot5: Βραζιλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο

Pot6: Αυστραλία, Γαλλία, ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία.

Από αυτές θα δημιουργούν οι τέσσερις όμιλοι (Α, Β, Γ, Δ). Ο καθένας έχει αριθμούς από το 1 έως το 6. Αυτοί θα αποφασίσουν για το πού θα καταλήξει ο καθένας και για τη σειρά των αγώνων.

Οι κορυφαίες χώρες στο Ranking (ΗΠΑ και Ισπανία) έχουν ήδη τοποθετηθεί: οι ΗΠΑ θα είναι στο Γ’ όμιλο και η Ισπανία στον Α’. Οι Αργεντινή και Λιθουανία θα μπουν κατόπιν κλήρωσης στο Β’ και τον Δ’.

Για να προφυλαχθούν οι γεωγραφικές αρχές, η Φινλανδία δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε όμιλο που έχει ήδη ευρωπαϊκή ομάδα. Άρα, θα καταλήξει ή στον όμιλο των ΗΠΑ ή σε αυτόν της Αργεντινής.

Για τους ίδιους λόγους (βλ. γεωγραφικούς), η Αυστραλία δεν μπορεί να μπει στον όμιλο της Νέας Ζηλανδίας και θα βρεθεί σε γκρουπ που έχει δυο ευρωπαϊκές ομάδες.

Όταν τελειώσει η κλήρωση, η FIBA θα ενημερώσει για το πού θα παίξει ο κάθε όμιλος.

Σχετικά άρθρα