Μαθαίνει αντιπάλους και προπονητή η Εθνική

Την ώρα, που η Εθνική μας περιμένει την κλήρωση της Δευτέρας (3/2 20:00GR) για να μάθει τους αντιπάλους της στο Μουντομπάσκετ 2014, η "μάχη" για τον διάδοχο του Αντρέα Τρινκιέρι έχει φουντώσει. Φώτης Κατσικάρης και Παναγιώτης Γιαννάκης τα φαβορί, με τον πρώτο να φαίνεται πως έχει το προβάδισμα.
Στην Βαρκελώνη χτυπάει η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ, αφού το βράδυ της Δευτέρας (3/2) θα λάβει χώρα η κλήρωση για την διαμόρφωση των ομίλων του Μουντομπάσκετ 2014 της Ισπανίας.

Παρά τις αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο  η Εθνική μας εξασφάλισε τη συμμετοχή της στη μεγάλη αυτή διοργάνωση (μέσω της wild card), η ηγεσία της ελληνικής ομοσπονδίας, που βρίσκεται ήδη στην Βαρκελώνη, θεωρεί την εξέλιξη της υπόθεσης ως δικαίωση.

Παράλληλα, οι συζητήσεις για την διάδοχη κατάσταση του Αντρέα Τρινκιέρι έχουν κορυφωθεί και έχουν ήδη χαρακτηριστεί κάποιοι ως φαβορί. Ο πρόεδρος πάντως της ελληνικής ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος, έχει ενημερώσει πως ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός θα γίνει γνωστός μετά την κλήρωση.

Για την ώρα, το μόνο σίγουρο είναι πως ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός θα είναι έλληνας και με αυτό τον τρόπο θα μπει στην άκρη το μοντέλο με προπονητή από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, τέσσερις είναι οι υποψήφιοι διάδοχοι του ιταλού προπονητή. Ο λόγος για τους Φώτη Κατσικάρη, Παναγιώτη Γιαννάκη, Γιάννη Σφαιρόπουλο και Κώστα Μίσσα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο πρώτοι είναι τα φαβορί, ενώ παράλληλα δίνεται και ένα προβάδισμα στον Κατσικάρη. Το σίγουρο είναι πως ο νέος προπονητής θα γνωστοποιηθεί άμεσα.

Σε ότι αφορά την κλήρωση, υπενθυμίζουμε πως η Εθνική μας ομάδα έχει τοποθετηθεί στο 6ο γκρουπ. Μέσω της κλήρωσης οι 24 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων εκ των οποίων οι τέσσερις πρώτοι θα προκριθούν στη φάση των "16", όπου θα αρχίσουν τα νοκ άουτ παιχνίδια.

Τα παιχνίδια των ομίλων θα διεξαχθούν στις πόλεις Μπιλμπάο, Γρανάδα, Γκραν Κανάρια και Σεβίλλη, ενώ της τελικής φάσης θα γίνουν στη Βαρκελώνη και στη Μαδρίτη.

Υπενθυμίζουμε τα έξι γκρουπ από τα οποία θα προκύψουν οι τέσσερις όμιλοι του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας:

Pot1: Αργεντινή, Λιθουανία, Ισπανία και ΗΠΑ (βλ. τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες στο Ranking, όπου πρώτες είναι οι ΗΠΑ, δεύτερη η Ισπανία, τρίτη η Αργεντινή και τέταρτη η Λιθουανία).

Pot2: Αγκόλα, Αίγυπτος, Σενεγάλη, Φινλανδία.

Pot3: Ιράν, Κορέα, Φιλιππίνες, Νέα Ζηλανδία.

Pot4: Κροατία, Σερβία, Σλοβενία και Ουκρανία.

Pot5: Βραζιλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο

Pot6: Αυστραλία, Γαλλία, ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία.

Σχετικά άρθρα