Κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τα κουλουράκια</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ κονιάκ</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ ούζο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φακελάκι αμμωνία</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού (κοφτό) σόδα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πορτοκάλι (ξύσμα)</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο</span><br /><span style="font-size: medium;">1.200 γραμμάρια αλεύρι μαλακό</span><br /><span style="font-size: medium;">1½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ποτήρι νερού ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ποτήρι χυμός φρέσκο πορτοκάλι</span><br /><span style="font-size: medium;">Από 1 λεμόνι τον χυμό του</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την επικάλυψη από σουσάμι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική</span><br /><span style="font-size: medium;">250 γραμμάρια σουσάμι προαιρετικά</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές της σούπας νερό</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τα κουλουράκια</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο τα κανελογαρίφαλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθεί με το μείγμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Διαλύουμε την αμμωνία στο μισό χυμό και την προσθέτουμε στα υλικά. Διαλύουμε τη σόδα στον υπόλοιπο χυμό και την προσθέτουμε, όπως και το ξύσμα πορτοκαλιού, το ούζο και το κονιάκ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αρχίζουμε να βάζουμε το αλεύρι ζυμώνοντας το μείγμα μέχρι να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την επικάλυψη από σουσάμι</span><br /><span style="font-size: medium;">Πλάθουμε σε κουλουράκια στρογγυλά και στην ένωσή τους καρφώνουμε 1 γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά της επικάλυψης.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ένα – ένα κουλουράκι το βουτάμε στο σουσάμι (υλικά επικάλυψης) και το αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σερβίρουμε με <strong>καφέ με τζίντζερ και κανέλα.</strong></span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα