Αναστόπουλος: Δεν κερδίζουν τα λεφτά και οι φανέλες…

Για τη μεγάλη νίκη του Πλατανιά επί του ΠΑΟΚ και το πώς έστησε την ομάδα του, μίλησε ο Νίκος Αναστόπουλος.Ο τεχνικός του Πλατανιά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια και την επιμονή των παικτών, οι οποίοι δεν "παράτησαν" το παιχνίδι μετά το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον "ARENA"

Για την νίκη επί του ΠΑΟΚ: “Είχα πει ότι κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ απογειωνόμαστε βαθμολογικά.  Δεν είναι μικρό πράγμα να ανατρέπεις το σκορ με αντίπαλο μια τέτοια ομάδα. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα με πολύ ποιοτικούς παίκτες. Δείξαμε όπως και με τον Παναθηναϊκό ότι πολύ δύσκολα τα παρατάμε. Όταν χάνεις από νωρίς από μια τέτοια ομάδα, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ήταν καθοριστικό παιχνίδι για την συνέχεια του πρωταθλήματος”.

Για τη σημασία της νίκης στη μάχη που δίνει ο Πλατανιάς για την παραμονή: “Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα και μια νίκη σε ρίχνει ή σε ανεβάζει. Οι ομάδες έχουν πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους και αυτό είναι το θετικό. Εμείς από το κάθε παιχνίδι πρέπει να παίρνουμε κάτι”.

Για το στήσιμο που είχε ο Πλατανιάς μέσα στο γήπεδο: “Κάποιος αν δεν έχει βιώσει τον πρωταθλητισμό δεν μπορεί και να τον μεταδώσει. Σαν παίκτης αλλά και όταν γίνεις προπονητής το μεταδίδεις. Πρωταθλητισμός δεν είναι μόνο να πάρεις το πρωτάθλημα αλλά να έχεις στόχους. Αν δεν έχεις ζήσει τους στόχους πως θα τους μεταδώσεις; Δεν παίξαμε 4-5-1 αλλά 4-3-3. Ο ΠΑΟΚ αναπτύσσεται από τα άκρα με τον Λούκας τον Στοχ , τον Λίνο και τον Κίτσιου. Αν οι πλάγιοι σου δεν είναι γρήγοροι και δεν έχουν διπλά μαρκαρίσματα πως θα τους αντιμετωπίσουν; Η Βέροια ή ο Απόλλωνας που ξέρουν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ γιατί δεν έκλεισαν τους χώρους; Για να τους αντιμετωπίσεις δεν χρειάζεται απλά να κλείσεις τους χώρους.

Δεν δώσαμε πολλά στημένα, δεν δώσαμε πολλά κόρνερ ξέραμε την κίνηση του Κατσουράνη, ξέραμε πως όταν κατεβαίναμε, θα αντιμετωπίζαμε τον Κατσουράνη που είναι το μυαλό του ΠΑΟΚ και παιχταράς και τον Σκόνδρα που δεν είναι στόπερ. Όταν μπήκε ο Λίνο μετέφερα τον Σάμουελ από την άλλη πλευρά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο μας πίεσε ο ΠΑΟΚ με σέντρες. Εμείς τον αναγκάσαμε να παίξει έτσι και επειδή έχουμε ψηλούς παίκτες τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Ξέραμε το παιχνίδι του αντιπάλου και γνωρίζαμε πως αναπτύσσεται στα άκρα. Με την πίεση στο κέντρο βγαίναμε στις αντεπιθέσεις. Περιορίσαμε τους Λόυκας και Στοχ, έχοντας διπλά μαρκαρίσματα. Ο ΠΑΟΚ πάντα είναι μεγάλος αντίπαλος και ποιοτικός. Καμιά φορά όμως δεν παίζουν ρόλο τα λεφτά. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κανένα παιχνίδι δεν κερδίζεται με την φανέλα. Αυτά γίνονταν πριν 30 χρόνια όχι τώρα”.

Για τη δύσκολη συνέχεια του Άρη: “Ο Άρης έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή και εύχομαι να τα καταφέρει. Έχω περάσει από εκεί με επιτυχία και δεν νοείται ένας σύλλογος ιστορικός να περνάει τέτοιες περιπέτειες. Πιστεύω πως από την αρχή κάτι δεν πήγε καλά. Ο Λάμπρος Σκόρδας με όσες δυνάμεις έχει θα κάνει ότι μπορεί. Λάθη κάνουμε όλοι όμως είναι αδιαμφισβήτητο πως είναι γνήσιος Αρειανός”.

Για τα θύματα που είχαν υπάρξει στην θύρα 7 στο γήπεδο Καραϊσκάκη: “Χάθηκαν ζωές και πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό. Θα πρέπει να τιμούμε τους ανθρώπους και να μην τους ξεχνάμε, καθώς μια νίκη στοίχισε την ζωή τους”.

Σχετικά άρθρα