Οι προτάσεις του ΠΑΣΑΠ για τροποποιήσεις στον κανονισμό μεταγραφών

Ο ΠΑΣΑΠ σε ανακοίνωση του επισημαίνει την σπουδαιότητα της τροποποίησης του κανονισμού μεταγραφών που επιτρέπει σε αθλητές Α2 ανδρών να αγωνίζονται σε ομάδες της Volleyleague και αναγγέλει σειρά παρόμοιων προτάσεων που προάγουν και βοηθούν το άθλημα και σκοπό έχουν να διορθώσουν αναχρονιστικά άρθρα νόμων. Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ:
"Με αφορμή την λήξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου της Volley League οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι για για πρώτη φορά φέτος, υπογράφηκαν συμβόλαια με ΤΑΑ, από αθλητές που αγωνιζόντουσαν έως πρότινος σε ομάδες της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Η δυνατότητα αυτή προέκυψε από την αλλαγή του Κανονισμού Εγγραφών – Μεταγραφών της ΕΟΠΕ κατά την τελευταία της Γενική Συνέλευση, η οποία έκανε αποδεκτό το αίτημα του ΠΑΣΑΠ για την εν λόγω τροποποίηση. Να σημειώσουμε ότι μέχρι πρότινος δεν επιτρεπόταν οποιαδήποτε μεταγραφή «ερασιτέχνη» αθλητή σε ΤΑΑ, ακόμα και αν υπήρχε συναίνεση του σωματείου του κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου της Volley League.

Η άκρως αποτελεσματική και ουσιαστική αυτή αλλαγή που έγινε και μόνο θετικά στοιχεία είχε, αποδεικνύει για άλλη μια φόρα, πως με την καλοπροαίρετη συνεργασία όλων των φορέων του αθλήματος μπορούν να βρεθούν λύσεις σε πολλά, μικρά ή μεγάλα, προβλήματα που ταλανίζουν το άθλημά μας.

Με την ευχή πως με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίστηκε το συγκεκριμένο θέμα, θα αντιμετωπιστούν και στο μέλλον παρόμοιες προτάσεις που προάγουν και βοηθούν το άθλημα και σκοπό έχουν να διορθώσουν αναχρονιστικά άρθρα νόμων, κανονισμών κτλ, ο ΠΑΣΑΠ ενόψει της ΓΣ της ΕΟΠΕ, θα καταθέσει σύντομα τις προτάσεις του στην ΕΟΠΕ για τις φετινές τροποποιήσεις σε Κανονισμούς της Ομοσπονδίας, της οποίες σκοπεύουμε και να δημοσιοποιήσουμε".

Σχετικά άρθρα