Αγοράζοντας έναν Τζαβέλλα, δώρο άλλος ένας

Πιθανότατα αν ο Γιώργος Τζαβέλλας είχε αποκτηθεί νωρίτερα από τον ΠΑΟΚ, θα αγωνιζόταν στο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Πέρα από το γεγονός ότι ο Στέφενς θα του έδινε χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι, λόγω του ότι ο Κάμπελ είχε "χαζέψει" τον Λίνο, θα είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί μπροστά σε 30.000 φιλάθλους (27.189 τα εισιτήρια) για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ελλάδα. Τελικά, τα πράγματα ήρθαν έτσι, κι αφού προηγήθηκε το "άλλα μου είπαν, άλλα βρήκα στον ΠΑΟΚ", υπέγραψε στο Δικέφαλο.

Αν θυμάμαι καλά, είχαν προηγηθεί επαφές του ίδιου με τον Ολυμπιακό, όταν ο Μαρκάνο έφυγε και ο Χολέμπας έμοιαζε λίγος για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο ίδιος προσπάθησε να ρίξει γέφυρες για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και τα κατάφερε. Λέγεται ότι η μετακίνησή του "χάλασε" στον Πειραιά από έναν φίλαθλο της Δόξας Βύρωνος (ομάδα στην οποία… έκανε τον πρόεδρο με χρήματα άλλων και την παράτησε όταν αυτά τελείωσαν), ο οποίος είχε πρόσβαση στα υψηλά κλιμάκια του Ολυμπιακού. Για άγνωστους λόγους.

Προ ημερών, ο διεθνής αμυντικός επανήλθε στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο. Όχι λόγω κάποιας εμφάνισής του, αλλά μιας δήλωσης. "Η μεγαλύτερη τιμωρία σας, είναι το άδειο γήπεδο", έγραψε πριν τιμωρηθεί η ομάδα του από τον Πλατανιά, αναφερόμενος στα 13.000 εισιτήρια που κόπηκαν στο Καραϊσκάκη, στο ματς Ολυμπιακός – Παναιτωλικός. Φυσικά ο αριθμός αυτός, ο οποίος θα ήταν ρεκόρ για τις 16 από τις 18 ομάδες της φετινής Σούπερ Λίγκας, δεν τιμά τον Ολυμπιακό.

Δεν τιμά, όμως και τον ίδιο τον Τζαβέλλα, ο οποίος πέρα από το γεγονός ότι "ψάχτηκε" για να πάει στους ερυθρόλευκους, διαφημίζει τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην επιχείρηση που διαθέτει στον Βύρωνα (cafe – bar) για να προσελκύσει κόσμο, όταν διεξάγονται αγώνες του. "Γιορτινή και ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Καφεδάκι και Άρης – Ολυμπιακός. Σας περιμένουμε!" – "Μπενφίκα – Ολυμπιακός! Περιμένουμε να απολαύσουμε τη μαγεία του Champions League. Aγοράζοντας μια Heineken, δώρο άλλη μια".

Αυτό έκανε και ο ΠΑΟΚ. Αγόρασε τον Τζαβέλλα και πήρε δώρο άλλον έναν. Αυτόν που αδυνατεί να προστατεύσει το προφίλ του, όντας εν ενεργεία διεθνής ποδοσφαιριστής της Εθνικής, αλλά και επιχειρηματίας.

Σχετικά άρθρα