Δοκίμασε μοσχαράκι με κυδώνι!

<p><strong></strong><br /> <br /> <strong>Σας αρέσει το κρέας αλλά θέλετε να φτιάξετε κάτι ξεχωριστό  για τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα; Σας προτείνουμε μοσχαράκι με κυδώνια ένα παραδοσιακό και εναλλακτικό πιάτο! </strong><br /> <br /> <strong>Υλικά για 2 άτομα</strong><br /> <br /> <strong>Θα χρειαστείτε:</strong><br /> <br /> 400 γρ. μοσχαράκι<br /> <br /> 480 γρ. κυδώνι<br /> <br /> 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br /> <br /> 60 γρ. βούτυρο<br /> <br /> 1 λίτρο ζωμό κότας σπιτικό<br /> <br /> 1 κουταλιά της σούπας μέλι<br /> <br /> 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη από καλαμοσάκχαρο<br /> <br /> κανέλα σε μπαστουνάκι<br /> <br /> 40 γρ. τζίντζερ<br /> <br /> αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι<br /> <br />  <br /> <br /> <strong>Διαδικασία</strong><br /> <br /> Κόβουμε το κυδώνι καθέτως σε οκτώ φέτες, αφαιρούμε τη φλούδα τους. Θα γυρέψουμε στον χασάπη μας 2-3 μερίδες μοσχαράκι για μαγειρευτό. Βράζουμε το τζίντζερ για 15' αλλάζοντας δύο φορές το νερό και το καθαρίζουμε. Ζεσταίνουμε το βούτυρο, ροδίζουμε τα κυδώνια γυρίζοντάς τα ώσπου να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα. Στραγγίζουμε τα κυδώνια μέσα στο σουρωτήρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια – δυνατή φωτιά και ροδίζουμε το κρέας απ'όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε την κανέλα, το τζίντζερ, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε και βράζουμε ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Βγάζουμε το μοσχαράκι από την κατσαρόλα, αφήνουμε στην άκρη, ρίχνουμε στον ζωμό τα κυδώνια, μέλι, ζάχαρη, αναμειγνύουμε, σκεπάζουμε, βράζουμε επί 5'. Προσθέτουμε ξανά το κρέας, βράζουμε όλα μαζί επί 5', βγάζουμε στην πιατέλα το μοσχάρι και τα κυδώνια, δυναμώνουμε τη φωτιά, βράζουμε την σάλτσα επί 5' ώσπου να ελαττωθεί αρκετά, περιχύνουμε το φαγητό, σερβίρουμε έπειτα από 10' – 15'.<br /> <br />  </p>

Σχετικά άρθρα