Νίκη για… πλέι οφ ο Αρης

Σημαντική νίκη στην προσπάθειά του για είσοδο στα πλέι οφ πέτυχε ο Αρης, επικρατώντας 73-67 του ΑΓΟΡ στο "Nick Galis Hall". Μόνοι στην 8η θέση οι κίτρινοι, που προσπέρασαν την ομάδα του Ρεθύμνου και περιμένουν το… αυτονόητο, δηλαδή ήττα του Κολοσσού στο ΣΕΦ.Το ματς, όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ, ήταν ντέρμπι με τον Αρη να αποκτά ένα προβάδισμα κοντά στους πέντε πόντους στο τελευταίο λεπτό, το οποίο και διατήρησε μέχρι τέλους.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Αθηναίου με 16 πόντους, ενώ από 10 είχαν Μποχωρίδης, Βεζένκοφ και Πελεκάνος, με τον τελευταίο να μαζεύει και οκτώ ριμπάουντ.

Για τους φιλοξενούμενους μεγάλο ματς έκανε ο Καλαμπόκης με 23 πόντους, έξι ριμπάουντ και εννέα κερδισμένα φάουλ. Νταμπλ – νταμπλ πέτυχε ο Εζιούκου με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ. 15 πόντους και 8 ριμπάουντ είχε ο Γκάμπριελ.

Ο Αρης κατάφερε να χτίσει διαφορά 13 πόντων στο ημίχρονο (39-26), με ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 19-5 στη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου. Με το… ίδιο νόμισμα απάντησε ο ΑΓΟΡ, που με το υπέρ του 23-10 στην τρίτη περίοδο έφερε το ματς στα ίσια (49-49).

Πιο ψύχραιμος ο Αρη στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφερε να πάρει ξανά το πάνω χέρι και να το διατηρήσει μέχρι τέλους, φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη, λίγες ημέρες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 19-5, 10-23, 24-18.

Σχετικά άρθρα