Αρχική / Διατροφή / Πες το και έγινε: Η συνταγή για την πιο γευστική πίτα με ό,τι λαχανικά έχεις στο ψυγείο

Πες το και έγινε: Η συνταγή για την πιο γευστική πίτα με ό,τι λαχανικά έχεις στο ψυγείο

Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα λαχανικά που έχετε στο ψυγείο και να μην τα πετάξετε φτιάχνοντας μια σπιτική χωριάτικη πίτα με λαχανικά και φέτα που προτείνει ο σεφ Γιώργος Λέκκας.

Οι μερίδες που προκύπτουν είναι για 10 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας που πρέπει να διαθέσετε είναι 30 λεπτά και 45 λεπτά για το ψήσιμο.

Υλικά

Για το φύλλο:
  • 200 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 300 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρο σουσάμι
  • 1 φλιτζάνι καφέ ούζο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • νερό χλιαρό όσο σηκώσει (περίπου 1 ποτήρι)
Για την γέμιση:
  •  250 γρ. φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. μυζήθρα ανάλατη τριμμένη
  • 100 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για τη ζύμη

Σε ένα μεσαίο μπολ ρίξτε τα αλεύρια. Ανοίξτε μια λακκούβα. Ρίξτε όλα τα υλικά και προσθέστε το νερό όσο ζυμώνετε. Όταν το ζυμάρι μαζεύεται σε μπάλα και δεν κολλάει στα χέρια, σκεπάστε το με μια καθαρή νωπή πετσέτα. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε τα ξερά κρεμμύδια και σε μέτρια φωτιά αφήστε τα για 4′ μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέστε τις πιπεριές, το καρότο και αφήστε τα για ακόμη 4′.  Κατεβάστε τα από την φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. Προσθέστε τα τυριά, το πιπέρι και τα χτυπημένα αυγά. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για το μοντάρισμα

Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα μέρη και ανοίγουμε 4 λεπτά φύλλα στρογγυλά. Κόβουμε κάθε φύλλο στην μέση και βάζουμε με ένα κουτάλι σούπας στην άκρη του φύλλου τη γέμιση. Στρίψτε το σε ρολό. Τοποθετήστε ένα – ένα το ρολό σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί. Τυλίξτε σε μορφή σαλιγκάρι. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σνακ με λίγες θερμίδες: Χορτοφαγική πίτσα με αραβική πίτα

Ποιο είναι το ιδανικό σνακ, με λίγες θερμίδες, που μπορώ να καταναλώνω;

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X