Φτιάξτε νόστιμα πουγκάκια μήλου!

<p><br /> <br /> <strong>H σύμβουλος διατροφής Μελίνα Σελάλμα, προτείνει ένα νόστιμο γλυκό με 150 θερμίδες μόνο!</strong><br /> <br /> <strong>Υλικά </strong><br /> <br /> 2 μήλα κομπόστα που θα βράσουν μαζί με ένα ξύλο κανέλας<br /> <br /> 1 φύλλο κρούστας<br /> <br /> 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες ξανθιές<br /> <br /> 1 κουταλιά της σούπας μέλι<br /> <br /> 1 κουταλιά της σούπας κανέλα<br /> <br /> 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη<br /> <br /> 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο<br /> <br /> <strong>Εκτέλεση</strong><br /> <br /> Βράστε δύο καθαρισμένα μήλα με δύο φλιτζάνια νερό και ένα ξύλο κανέλας. όταν έχουν μαλακώσει τα μήλα και έχει μείνει πολύ λίγο νερό, κατεβάστε από τη φωτιά και πετάξτε το ξύλο. Λιώστε με ένα πιρούνι σε πηχτό πουρέ. Προσθέστε τις σταφίδες, το μέλι και την τριμμένη κανέλα. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά. Κόψτε το φύλλο κρούστας στα 4. Χωρίστε το μείγμα του μήλου σε τέσσερις μερίδες και τοποθετήστε κάθε μια μερίδα στο κέντρο του κομμένου φύλλου. Ενώστε τις 4 άκρες του φύλλου σηκώνοντας τες ψηλά και μετά πιέστε τες προς τα κάτω κλείνοντας το πουγκάκι. Αλείψτε με πινέλο ένα μικρό ταψάκι με λάδι και τοποθετήστε τα 4 πουγκάκια. Ψήστε σε ζεστό φούρνο στους 185 βαθμούς για 12 λεπτά. Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, αφήστε τα α κρυώσουν και ραντίστε τα με τη ζάχαρη άχνη.</p>

Σχετικά άρθρα