Αρχική / Σεξ / Η ασφυξία ως μέσο σεξουαλικής διέγερσης. Παραφιλία.
Η ασφυξία ως μέσο σεξουαλικής διέγερσης. Παραφιλία. thumbnail

Η ασφυξία ως μέσο σεξουαλικής διέγερσης. Παραφιλία.

Η απόλαυση στο σεξ είναι ένα ζητούμενο για όλους. Τι γίνεται όμως όταν τα σεξουαλικά παιχνίδια υπερβαίνουν τα συνηθισμένα; Κάποιοι καταφεύγουν και στην "Υποξυφιλία". Είναι οι περιπτώσεις εκείνες όπου ένα άτομο προσπορίζεται σεξουαλική ικανοποίηση από καταστάσεις που μειώνουν την οξυγόνωση του εγκεφάλου.


Η παραφιλία αυτή χαρακτηρίζεται από επίτευξη ή αύξηση της σεξουαλικής διέγερσης λόγω της μειωμένης παροχής αρτηριακού αίματος στον εγκέφαλο, η οποία προκαλεί έλλειψη οξυγόνου και αύξηση της τάσης του διοξειδίου του άνθρακα. Η έλλειψη του οξυγόνου επιτυγχάνεται με ποικίλες μεθόδους, όπως πίεση στο στήθος, βρόγχο στο λαιμό, πλαστική σακούλα, ακόμα και με χημικές ουσίες.


Περιστατικά υποξυφιλίας έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ, Αφρική, Ευρώπη, Ασία. Γνωστά πορνεία της Αγγλίας (Hanged Men's Club) παρείχαν υπηρεσίες ασφυξιοφιλίας, με ελεγχόμενο σφίξιμο του λαιμού, για την αύξηση της σεξουαλικής διέγερσης. Έχουν επίσης αναφερθεί περιστατικά ατόμων που εκτελέστηκαν με απαγχονισμό και τα οποία είχαν οργασμό λίγο πριν από το θάνατό τους.


Η υποξυφιλία περιγράφεται ως μια μορφή σεξουαλικού μαζοχισμού. Ωστόσο, σε αρκετά περιστατικά υποξυφιλίας δε φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον του ατόμου στο να υποφέρει, αλλά μόνο στο να αυξήσει τη σεξουαλική απόλαυση. Τα περιστατικά αυτά δε φαίνεται να πληρούν τα διαγνωστικά κριτήρια μαζοχισμού ούτε να έχουν κάποια σχέση με αυτόν. Οι πιο συχνές συνοδές συμπεριφορές είναι το δέσιμο και η παρενδυσία.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X