Λαγός: Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός θέλει να ξεχάσει την ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα και θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο (9/2), όπως δήλωσε ο μέσος των πρασίνων, Τάσος Λαγός.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λαγού στη NOVA:
-Τάσο κάνατε στην Τρίπολη ίσως την καλύτερη εμφάνιση σας σε ημίχρονο κι όμως φύγατε ηττημένοι από το γήπεδο. Τι δεν πήγε καλά;
"Σίγουρα στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολλές ευκαιρίες για να βάλουμε γκολ. Νομίζω ότι έπρεπε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις ευκαιρίες και να σκοράρουμε ένα ίσως και περισσότερα γκολ και αν το καταφέρναμε, τότε θα παίρναμε το θετικό αποτέλεσμα στην Τρίπολη. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε με το ίδιο σκεπτικό που αρχίσαμε τον αγώνα. Ίσως το γκολ που δεχθήκαμε μας θόλωσε λίγο το μυαλό, χαθήκαμε λίγο μετά από αυτή τη στιγμή και προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι καλό και να βάλουμε κάποιο γκολ, όμως δεν τα καταφέραμε. Μας αφήνει μια πικρία αυτό το παιχνίδι, γιατί θέλαμε πολύ τους βαθμούς και νομίζω ότι το δείξαμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, πρέπει να συνεχίσουμε γιατί έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας, ένα ντέρμπι και κάθε ποδοσφαιριστής στην ομάδα γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι και πρέπει να πάμε να παλέψουμε και να κερδίσουμε τον αγώνα".

-Η ήττα στην Τρίπολη στοιχίζει διπλά στην ομάδα, καθώς ο Αστέρας πέρασε τον Παναθηναϊκό στην βαθμολογία και είναι μια ομάδα που πιθανότατα θα συναντήσετε στα πλέι οφ;
"Κάθε ήττα στοιχίζει. Μας πέρασε τώρα ο Αστέρας, αλλά υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμα μέχρι το τέλος της σεζόν και δεν έχει τελειώσει κάτι στο κομμάτι της βαθμολογίας. Ήταν μια ήττα που δεν έπρεπε να γίνει, αλλά ήρθε και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Πρέπει να συνεχίσουμε και να κερδίσουμε τα επόμενα παιχνίδια".

-Το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται και την Κυριακή θα αντιμετωπίσετε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Πως περιμένεις το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ;
"Οπως κάθε ντέρμπι. Η ατμόσφαιρα θα είναι εκπληκτική, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ανεβασμένος, έχει πάρει κάποιους παίκτες στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο και είναι πολύ καλή ομάδα. Όμως κι εμείς έχουμε πολύ καλή ομάδα, παίζουμε και στην έδρα μας και όπως σας είπα όλοι οι παίκτες ξέρουν πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι. Πρώτα για εμάς και περισσότερο για τον κόσμο μας. Θα μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε".

-Που μπορεί να κριθεί αυτό το ντέρμπι;
"Δεν πρέπει να μας επηρεάσει η ήττα στην Τρίπολη, γιατί η ψυχολογία είναι σημαντικό κομμάτι στην ομάδα. Συνήθως τα ντέρμπι κρίνονται στις λεπτομέρειες. Πρέπει να προσέξουμε, να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι και να μην χάσουμε ούτε λεπτό την συγκέντρωση μας. Απλά να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε έτσι όπως ξέρουμε να παίζουμε. Και το πιο σημαντικό – και το επαναλαμβάνω- είναι ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα".

-Ξεχωρίζεις κάποιον παίκτη από τον ΠΑΟΚ; Ο Νάτχο είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής, ενώ ο αντίπαλος σας έκανε το "μπαμ" στην μεταγραφική περίοδο με αρκετές προσθήκες…
"Ναι, νομίζω ότι έκανε το "μπαμ" και πήρε πολύ καλούς και ποιοτικούς παίκτες από καλά πρωταθλήματα, με μεγάλη καριέρα. Σίγουρα ο Νάτχο είναι ένας παίκτης που θα βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ. Ποιοτικός παίκτης. Από εκεί και πέρα, έχουν πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ένας από αυτούς νομίζω ότι είναι ο Κατσουράνης, ο οποίος βοηθά πάρα πολύ αμυντικά, επιθετικά, στο κέντρο. Βοηθά παντού και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Αλλά δεν θα κοιτάξουμε τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ, αλλά εμείς θα κοιτάξουμε την ομάδα μας, να είμαστε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι και να μην χάσουμε βαθμούς".

-Θεωρείς ότι αυτό το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι και ένα πρόωρο …τεστ ενόψει των πλέι οφ;
"Τεστ… Νομίζω ότι τα πλέι οφ είναι διαφορετικά από τα παιχνίδια πρωταθλήματος. Στα πλέι οφ παίζει μεγάλο ρόλο με τι βαθμούς θα ξεκινήσεις, πως θα είσαι μετά το πρώτο-δεύτερο παιχνίδι. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Τώρα είναι ένα ντέρμπι, δεν μπορώ να το συγκρίνω με παιχνίδι των πλέι οφ, γιατί είναι διαφορετικά. Θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και θα πάμε για την νίκη".

-Σε προσωπικό επίπεδο, επηρεάστηκες από αυτή την ιστορία με την παραμονή σου στην ομάδα; Έγινε ένα μίνι… σίριαλ, έβλεπες καθημερινά το όνομα σου στα Μ.Μ.Ε. και πρέπει να ήταν δύσκολη αυτή η περίοδος… Πως αισθάνθηκες αυτό το διάστημα μέχρι να συμφωνήσεις τελικά με τον Παναθηναϊκό;
"Σίγουρα ήταν λίγο δύσκολο όλο αυτό. Τη μια στιγμή ο κόσμος σου λέει καλά πράγματα και την άλλη επειδή νομίζει ότι δεν θα μείνεις στην ομάδα ή επειδή γράφονται διάφορα πράγματα που δεν είναι καλά για μένα και δεν ξέρει τι ακριβώς έχει γίνει… Ήταν λίγο δύσκολο για μένα, γιατί διάβαζα πράγματα που δεν ίσχυαν και ήταν κακό. Σίγουρα με επηρέαζε, αλλά όλα τελείωσαν. Εμεινα στην ομάδα και από εκεί και πέρα συνεχίζουμε".

-Τι σε έπεισε να παραμείνεις στον σύλλογο που βρίσκεσαι από μικρό παιδί;
"Νομίζω ότι δεν ήμουν 100% έτοιμος για να φύγω στο εξωτερικό. Είχα δύο προτάσεις για να φύγω για το εξωτερικό…".

-Ισχύει ότι ήταν από τη Γερμανία;
"Ναι. Θεώρησα ότι δεν ήμουν έτοιμος για να φύγω, πίστεψα πάρα πολύ στον προπονητή – ο οποίος με έχει πιστέψει πάρα πολύ – και σε όλη τη δουλειά που γίνεται εδώ. Αγαπώ και την ομάδα, αισθάνομαι πολύ καλά στον Παναθηναϊκό και νομίζω ότι το καλύτερο είναι να αισθάνεσαι καλά, να παίζεις παιχνίδια, να έχεις δίπλα σου ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά σε βοηθούν και να το νιώθεις αυτό. Νομίζω ότι δεν θέλει τίποτα άλλο ένας παίκτης, ειδικά στην ηλικία που είμαι".

-Υπήρξε ενδιαφέρον και από ελληνικούς συλλόγους; Είχε γραφτεί ότι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ συζητούσαν μαζί σου.
"Οχι, εγώ δεν συζήτησα με κανέναν σύλλογο. Περίμενα πρώτα να τελειώσουν οι συζητήσεις με την ομάδα. Όλα τελείωσαν θετικά και δεν ασχολήθηκα με άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Ακόμα και για τις ομάδες από το εξωτερικό που ενδιαφέρθηκαν, τους έλεγα ότι θέλω πρώτα να ολοκληρώσω τις συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό, είτε υπήρχε θετική, είτε αρνητική κατάληξη και μετά θα συζητήσω οτιδήποτε. Περίμενα να τελειώσουν πρώτα οι συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό και δεν συζήτησα με καμία άλλη ομάδα".

-Αυτή η ιστορία τελείωσε, έμεινες στον Παναθηναϊκό όπου είσαι βασικός και ένας από τους αρχηγούς της ομάδας. Το καλοκαίρι η Εθνική μας ομάδα θα συμμετάσχει στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου στη Βραζιλία… Υπάρχει μια μικρή ελπίδα ότι ίσως να είσαι εκεί;
"Σίγουρα είναι δύσκολο. Η Εθνική μας διαθέτει πολύ καλούς παίκτες και σίγουρα πιο έτοιμους από εμένα. Στην άκρη του μυαλού ίσως υπάρχει μια ελπίδα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις στο ποδόσφαιρο… Αλλά πιστεύω ότι είναι δύσκολο. Οι παίκτες της Εθνικής είναι πολύ καλοί και νομίζω ότι θα καταφέρουν κάτι καλό στη Βραζιλία είτε πάνε με εμένα, είτε χωρίς εμένα".

Σχετικά άρθρα