Βίντιτς: Φεύγω το καλοκαίρι

Ο Νεμάνια Βίντιτς με γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσε πως το καλοκαίρι αποχωρεί από τον σύλλογο.
Τον Δεκέμβριο του 2005 η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε τον Βίντιτς από την Σπαρτάκ Μόσχας έναντι του ποσού των 8.5 εκ. ευρώ.

Σε αυτά τα οκτώ χρόνια (και δυο μήνες) ο Σέρβος αμυντικός κατέκτησε σχεδόν τα πάντα με τη φανέλα των "κόκκινων διαβόλων".

Συγκεκριμένα πήρε πέντε πρωταθλήματα, τρία League Cup, πέντε Commynity Shield, ένα Τσάμπιονς Λιγκ και ένα World Cup Club. Ουσιαστικά από την Αγγλία του.. ξέφυγε μόνο το FA Cup.

Στα 32 του χρόνια πλέον, ο Βίντιτς μετά από μία σειρά προστριβών με την διοίκηση (αλλά και της κούρασης), αποφάσισε να ανακοινώσει την αποχώρηση του από τον σύλλογο το καλοκαίρι που μας έρχεται. Όταν και λήγει το συμβόλαιο του δηλαδή.

Αναλυτικά η γραπτή του δήλωση:

"Ποτέ μου δεν μπορούσαν να φανταστώ πως θα κατακτούσα 15 τρόπαια και ποτέ δεν θα ξεχάσω εκείνο το βράδυ στην Μόσχα, μνήμες που θα με ακολουθούν, όπως και τους φιλάθλους, για πάντα. Παρόλα αυτά αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσω από τον σύλλογο στο τέλος της σεζόν.

Θέλω να βρω μία νέα πρόκληση στην καριέρα μου και να διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό στα χρόνια που έρχονται. Δεν σκέφτομαι να παραμείνω στην Αγγλία, καθώς η Γιουνάιτεντ είναι η ομάδα της καρδιάς μου και αισθάνομαι τυχερός που υπήρξα κομμάτι της για τόσα πολλά χρόνια.

Έχω κάποιες επιλογές και θα επιλέξω την πιο σωστή με γνώμονα το καλό της οικογένειας μου. Μέχρι το τέλος της σεζόν θα επικεντρωθώ στην προσπάθεια που κάνουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Ελπίζω τα όσα είπα να σταματήσουν και τα διάφορα σενάρια που ακούγονται".

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Βίντιτς μετρά 284 εμφανίσεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας πετύχει μάλιστα και 19 γκολ.

Σχετικά άρθρα