Εύκολο ινδικό κοτόπουλο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη μαρινάδα</span><br /><span style="font-size: medium;">3 στήθος κοτόπουλου σε κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κούπα γιαούρτι</span><br /><span style="font-size: medium;">¼ κουταλιά του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη</span><br /><span style="font-size: medium;">¼ κουταλιά του γλυκού Γκαράμ Μασάλα (μείγμα μπαχαρικών σε σκόνη)</span><br /><span style="font-size: medium;">1 + ½ κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιου</span><br /><span style="font-size: medium;">½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας πάστα τομάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού πάστα σκόρδου (δε βρήκα και έβαλα σκόρδο σκόνη)</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μεγάλη κουταλιά του γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σάλτσα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μεγάλο κρεμμύδι (σε κύβους)</span><br /><span style="font-size: medium;">Λάδι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 εκατοστά περίπου φρέσκο τζίντζερ σε κομμάτια</span><br /><span style="font-size: medium;">4-5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο (σε κομμάτια)</span><br /><span style="font-size: medium;">1 χούφτα ξερά φύλλα μοσχοσίταρου</span><br /><span style="font-size: medium;">1 χούφτα ξερά φύλλα κάρυ ή 1 κουταλιά του γλυκού κάρυ σκόνη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">¼ κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα</span><br /><span style="font-size: medium;">8-10 ολόκληρους σπόρους πράσινου κάρδαμου</span><br /><span style="font-size: medium;">½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι</span><br /><span style="font-size: medium;">¼ κουταλιά του γλυκού κανέλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">Λίγο μαύρο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 + ½ κούπα τριμμένη ντομάτα ή πασάτα</span></p>
<p><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το τελείωμα</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές της σούπας βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">¼ της κούπας συμπυκνωμένο γάλα ή κρέμα γάλακτος</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Πρώτα φτιάχνουμε τη μαρινάδα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το κάρδαμο, το γκαράμ μασαλά, τον χυμό λεμόνι, πάπρικα, πάστα τομάτας και σκόρδου, τζιντζερ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Έπειτα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί τα υλικά μας.</span></p>
<p><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το κοτόπουλο) σε δοχείο με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθεί όλο από τη μαρινάδα.</span></p>
<p><br /><br /><span style="font-size: medium;">Καλύπτουμε το δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.</span><br /><span style="font-size: medium;">Συνεχίζουμε με τη σάλτσα.</span></p>
<p><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ώστε να μην καεί το σκόρδο.</span></p>
<p><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 5 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Έπειτα την πολτοποιούμε στο μπλέντερ, σκεπάζουμε το δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο</span></p>
<p><br /><br /><span style="font-size: medium;">Όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε ζεσταίνουμε τη σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία, προσέχοντας να μη βράσει γιατί θα χάσουν την έντασή τους τα αρώματα της.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου.</span></p>
<p><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για ακόμα 10 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο, ανακατεύοντας συχνά.</span></p>
<p><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε το συμπυκνωμένο γάλα ή την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και ψωμάκια.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα