Μίτσελ: Νίκη με Βέροια για να την αφιερώσουμε στα θύματα της Θ.7

Με στόχο τη νίκη για να την αφιερώσουν στα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7, θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός την Βέροια, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Μίτσελ στις καθιερωμένες δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι.Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μίτσελ στη Nova:

Κύριε Μίτσελ, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Βέροια την ημέρα που συμπληρώνονται 33 χρόνια από την τραγωδία στη Θύρα 7. Φαντάζομαι το λιγότερο που θα θέλατε να κάνετε είναι να επικρατήσατε στη Βέροια και να αφιερώσετε τη νίκη στα θύματα της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής τραγωδίας των ελληνικών γηπέδων.
«Πραγματικά είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τον σύλλογο. Είναι μία ημέρα – σύμβολο για τον σύλλογο στην οποία συγκεντρώνονται δύο πράγματα: πρώτον, εμείς θέλουμε να πάρουμε τη νίκη για να την αφιερώσουμε στα θύματα. Αλλά και γιατί ο σύλλογος αυτός επιδιώκει να κερδίζει όπου και αν αγωνίζεται».
 
Για τη Βέροια τι εικόνα έχετε; Το γεγονός πως ψάχνει βαθμούς στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία, δυσχεραίνει το έργο σας;
«Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος και σε ποια αγωνιστική βρισκόμαστε στη διάρκεια του πρωταθλήματος, θέλουμε όπου κι αν παίζουμε να πηγαίνουμε για τη νίκη. Μπορεί να φαίνεται εύκολος ο στόχος μας λόγω της βαθμολογικής διαφοράς ανάμεσα στη Βέροια και τον Ολυμπιακό και εξαιτίας ορισμένων ανωμαλιών που έχει ο αντίπαλός μας φέτος, όμως στο ποδόσφαιρο το πιο εύκολο μπορεί να γίνει πολύ εύκολα, δύσκολο.
Θα ήταν κάτι πολύ άσχημο για εμάς να μην αντιμετωπίσουμε με σεβασμό και με την απαιτούμενη συγκέντρωση το παιχνίδι με την Βέροια. Θα ήταν κάτι που θα μίλαγε πολύ άσχημα για εμάς».
 
Η ομάδα σας έχει σημειώσει 65 γκολ. Χρειάζεται ακόμη 38 γκολ για να κάνει νέο ρεκόρ επίτευξης τερμάτων σε μία περίοδο. Προλαβαίνει να σημειώσει τόσα στις υπόλοιπες ένδεκα αγωνιστικές;
«Φυσικά και έχουμε χρόνο για να το καταφέρουμε. Όμως, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι. Για να έρθει το τέταρτο, πέμπτο ή έκτο γκολ, πρέπει πρώτα να μπει το πρώτο. Και για να μπει το πρώτο, πρέπει να είμαστε πάντα σοβαροί και να παρουσιάζουμε ένα ωραίο παιχνίδι. Αφού παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, θα έρθουν και τα γκολ.
Πολλές φορές σε αυτόν το σύλλογο μιλάμε για τα πολλά ρεκόρ που σπάμε, χωρίς ωστόσο να μιλάμε για τους αντιπάλους μας. Εμείς, εσωτερικά στην ομάδα μιλάμε και ασχολούμαστε μόνο με τους αντιπάλους μας. Για παράδειγμα, την περασμένη Τετάρτη, αν δεν είχαμε έναν τερματοφύλακα στο επίπεδο του Ρομπέρτο, θα είχαμε πολλές δυσκολίες με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Για αυτό πρέπει πάντα να ασχολούμαστε με ποιον αντίπαλο παίζουμε».
 
Σε ότι αφορά στους τραυματίες, πότε υπολογίζετε να είναι στη διάθεσή σας ο Νταβίντ Φουστέρ και ο Νέλσον Βαλντέζ;
«Ήδη, βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση Όμως, προτιμάμε να χρησιμοποιήσουμε τους συναδέλφους τους οι οποίοι βρίσκονται σε καλύτερη φυσική κατάσταση, παρά να τους πιέσουμε και να τους επιβαρύνουμε, καθώς είναι σε μία πιο ιδιαίτερη κατάσταση. Όμως, είναι σίγουρο πως την εβδομάδα που έρχεται θα ξεκινήσουν προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα».
 
Την ίδια ώρα, ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία το μεγάλο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από το πρωί σχηματίστηκαν ουρές στα εκδοτήρια του Καραϊσκάκη για ένα εισιτήριο. Η πίστη που έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού στην ομάδα τους, πως λειτουργεί για εσάς και του παίκτες σας καθώς πλησιάζουμε προς το μεγάλο ραντεβού με τους πρωταθλητές Αγγλίας; 
«Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς. Και πολλές φορές καταλήγει να είναι το πιο σημαντικό κίνητρο για τους παίκτες μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις προσπάθειες που κάνει ο κόσμος, γιατί έχει οικονομικά προβλήματα, προκειμένου να καταφέρει να βρεθεί κοντά στην ομάδα. Για εμάς αυτό είναι το κίνητρο. Όταν θέλουμε να κινητοποιήσουμε τη σκέψη των ποδοσφαιριστών, τους δείχνουμε πάντα εικόνες απ’ τον κόσμο, από το πως ζει μαζί μας το παιχνίδι και από το πως πανηγυρίζει τις νίκες μας.
Αυτή τη στιγμή, οι ποδοσφαιριστές, αλλά ακόμη και ο ίδιος ο προπονητής, είμαστε οι ευνοημένοι της κατάστασης. Γιατί ο κόσμος ξοδεύει χρήματα και αγοράζει εισιτήρια για να έρθει να μας δει, κυρίως τους ποδοσφαιριστές που είναι οι πρωταγωνιστές των παιχνιδιών. Ο καλύτερος τρόπος που έχουμε για να ανταποδώσουμε την αγάπη αυτή, είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να παρουσιάσουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την ομάδα μας».
 
Και κάτι τελευταίο. Θα ήθελα το σχόλιό σας για την πρωτοβουλία της διοίκησης να προσφέρει το ποσό των 500.000 ευρώ για να επισκευαστούν τέσσερα σχολεία που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην Κεφαλονιά εξαιτίας των ισχυρών σεισμών. 
«Πιστεύω πως είναι ακόμη μία εκπληκτική χειρονομία από τον πρόεδρό μας και από τον σύλλογο. Γιατί κάποιος μπορεί να θέλει πάντα να γίνεται μεγαλύτερος και καλύτερος. Όμως, ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι να δουλεύεις πάντα ταπεινά και να βοηθάς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Είναι μία πολύ καλή αφορμή για να ξοδέψει κάποιος χρήματα και για να δείξει πόσο πολύ σκέφτεται τους συνανθρώπους του.
Σίγουρα είναι μία καταπληκτική κίνηση. Είναι μία φανταστική πρωτοβουλία, γιατί ευνοεί πάρα πολύ κάποιους που μας θαυμάζουν και εννοούμε τα παιδιά, τα οποία έχουν χάσει ένα από τα βασικά δικαιώματά τους, τη μόρφωση».

Σχετικά άρθρα