Εδώ σας θέλω…

Πηγαίνοντας από τα δημοσιογραφικά θεωρεία της Τούμπας προς την αίθουσα Τύπου το βράδυ της Τετάρτης, άκουσα μια παρέα από φίλους του ΠΑΟΚ να συζητούν κατεβαίνοντας τα σκαλιά: "Αυτός ο ΠΑΟΚ δε μας αφήνει να χαρούμε τέτοιες νίκες" είπε ο ένας και οι άλλοι συμφώνησαν. Δεν έχει και άδικο. Όταν χάνεις από τον Πλατανιά που είναι μια από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος και τρεις μέρες κερδίζεις με 5-0 τον ΟΦΗ, κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Υπάρχει όμως μια τεράστια διαφορά και εκεί θέλω να σταθώ: ο ΠΑΟΚ του τελευταίου αγώνα έδειξε πως με τις προσθήκες των Νάτχο και Χούσεν δίπλα σε αυτή του Μαντούρο ανεβαίνει επίπεδο. Το θέμα είναι ο Στέφενς να βρει την ιδανική ενδεκάδα που μέσα από τα συνεχόμενα ματς θα δέσει και παράλληλα θα φτάνει στην ουσία που είναι η νίκη. Γιατί το κακό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως δεν βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας που οι δοκιμές επιβάλλονται.

Τώρα; Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να διεκδικήσει τους στοχους που του έχουν απομείνει και είναι αρκετοί. Για παράδειγμα στην Ευρώπη, δεν μπορεί ο Στέφενς να προετοιμάσει μέσα από αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου την ομάδα ενόψει του αγώνα με την Μπενφίκα. Γιατί πολύ απλά σε αυτά τα δυο ματς με τους Πορτογάλους δεν θα παίζει ο Νάτχο, ο Χούσεν και ο Μάρτενς. Όμως είναι ξεκάθαρο πως σε ότι αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ρολάρει και να μην προσφέρει… χαρμολύπη στον κόσμο του.
 
Mατς πρόκληση αυτό με τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια απέναντι στον Αστέρα. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει δυο από τους εν δυνάμει αντιπάλους του για την θέση που οδηγεί στα προκριματικά του CL. Μπορεί να "ζεστάνει" τον κόσμο του με δυο διπλά; Μπορεί να αφήσει κλειδωμένο στα αποδυτήρια τον ΠΑΟΚ των εκτός έδρας αγώνων που έχει ξενερώσει και έχει στοιχίσει πολλούς βαθμούς στην ομάδα; Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και απαντήσεις σε πρώτη φάση θα πάρουμε το βράδυ της Κυριακής.
 
Y.Γ1: Ο Γκαρσία έμεινε εκτός αποστολής από τον Κεγαγιά και σηκώθηκε και έφυγε από την προπόνηση. Τάσεις αυτοκαταστροφής έχει ο Παυλάρας. Αγαπητός αλλά πρέπει σιγά σιγά να συμβιβάζεται με την ιδέα ότι η σπουδαία διαδρομή φτάνει στο τέλος της…
 
ΥΓ2: ΜΠΡΑΒΟ στον Μαρινάκη για την κίνηση ανθρωπιάς προς τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς. Το ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν γουστάρουν τον Μαρινάκη δεν πρέπει να μας κάνει και λαϊκιστές. Το ότι έγινε πρωτοσέλιδο για το ότι έδωσε 500.000 ευρώ για τους σεισμοπαθείς δεν με χαλά στα αλήθεια. Και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κάθε εβδομάδα βοηθά ένα παιδάκι και το ανακοινώνει στο μάτριξ.  
 
ΥΓ3. Εντελώς άκαιρο και άκρως λαϊκίστικο το σχόλιο του Τζαβέλλα στο fb. Με τη διαφορά στο -14 δεν κάνεις τέτοια σχόλια. Αλλά από την άλλη,  ένα περιουσιακό στοιχείο της ομάδας, ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας, ένα μέλος της ασπρόμαυρης οικογένειας, ο δέχεται χυδαία επίθεση με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς επειδή έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο στο facebook σχετικά  τον Ολυμπιακό. Τα περισσότερα από αυτά που γράφονται σε ιστοσελίδες του Ολυμπιακού για τον Τζαβέλλα και για τον ΠΑΟΚ είναι Μ-Η-Ν-Υ-Σ-Ι-Μ-Α.  Μια ανακοίνωση έστω στο facebook από την ΠΑΕ; Ένα εξώδικο; Κάτι τέλος πάντων…

Σχετικά άρθρα