Πάτησε γκάζι στην επανάληψη

Με δύο γκολ του Ολαϊτάν και από ένα των Ντομίνγκες, Πέρεζ και Μανιάτη ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα 5-0 στη Βέροια την τοπική ομάδα για την 24η αγωνιστική της Super League
Μετά από ένα κακό ημίχρονο, όπου η Βέροια είχε πιο σημαντικές ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι στην επανάληψη και έφτασε εύκολα στο επιβλητικό 5-0 επί της τοπικής ομάδας. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν το νικηφόρο και αήττητο σερί τους, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 17 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, που παίζει αύριο στη Λεωφόρο. Πρωταγωνιστές ήταν οι Ντομίνγκες και Ολαϊτάν, με τον πρώτο να έχει τρεις ασίστ και ένα γκολ και τον δεύτερο, μία ασίστ και δύο γκολ. Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο πως στο πρώτο και στο τρίτο γκολ φαίνεται να υπάρχει παράβαση οφσάιντ. Ο Πέρεζ πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ πρόσθεσε και ο Μανιάτης. Για ένα ημίχρονο η Βέροια κοίταξε στα μάτια τους πρωταθλητές, αλλά στην επανάληψη κατέρρευσε και εξακολουθεί να βρίσκεται στην προτελευταία θέση.

Προβλέψιμος και χωρίς ενέργεια παρουσιάστηκε στο α’ μέρος ο Ολυμπιακός. Με πολλά τρεξίματα και αρκετό πάθος η Βέροια έκλεισε τους διαδρόμους στους ερυθρολεύκους, που κυρίως απειλούσαν με στημένες φάσεις και κόρνερ. Οι γηπεδούχοι όμως με μεγάλη συγκέντρωση δεν άφηναν εκτεθειμένο τον Καντιμοίρη, που όποτε χρειάστηκε ήταν παρών, ενώ αρκετά ήταν και τα λάθη, στα οποία υπέπιπταν οι παίκτες του Μίτσελ.

Οι δύο καλές ευκαιρίες του Ολυμπιακού προήλθαν από τα πόδια του Ντομίνγκες. Το σουτ του αργεντίνου στο 35′ σταμάτησε στον Καντιμοίρη και αυτό στις καθυστερήσεις πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να "πληγώσουν" τους πειραιώτες. Στο 4′ ο Ρομπέρτο νίκησε τον Βεργώνη, που πλάσαρε από θέση τετ α τετ, ενώ στο 29′ ο Μάνος ενώ ήταν φάτσα με τον Ρομπέρτο καθυστέρησε με αποτέλεσμα να απομακρύνουν τον κίνδυνο οι πειραιώτες.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και με διάθεση να πιέσει τη Βέροια. Μέχρι το 55′ απείλησε σε τρεις περιπτώσεις με Μαρκάνο, Κάμπελ και Σέποβιτς (αυτή του σέρβου ήταν κλασική ευκαιρία), αλλά η επιθετικότητα των ερυθρολεύκων αυξήθηκε κατακόρυφα μόλις βγήκαν Σάμαρης, Σέποβιτς και μπήκαν οι Ολαϊτάν και Μανιάτης. Από δικό τους συνδυασμό ήρθε το 1-0 με τον Ντομίνγκες να είναι ο σκόρερ με κοντινή κεφαλιά. Ο Ολαϊτάν πάντως ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.

Στη συνέχεια ο Ντομίνγκες από σκόρερ έγινε δημιουργός και από δικές του ασίστ ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο γκολ σε δύο λεπτά. Αρχικά ο Πέρεζ στο 69′ έκανε το 2-0 με το πρώτο του ερυθρόλευκο γκολ και στο 71′ ο Ολαϊτάν, που φάνηκε να είναι πάλι σε θέση οφσάιντ, έγραψε το 3-0. Οι γηπεδούχοι, που είχαν ένα δοκάρι με τον Μπαγκάρν, πλέον είχαν καταρρεύσει και ο Ολυμπιακός παίζοντας στο ρελαντί διεύρυνε κι άλλο το σκορ. Μετά από συνεργασία Ιμπαγάσα-Ντομίνγκες ο Μανιάτης έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο 81′ και ο Ολαϊτάν σαν σε προπόνηση στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

ΒΕΡΟΙΑ (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Σιόντης, Σισοκό (57’ Ντόγος), Βέρτζος (51’ Τζημογιάννης), Βεργώνης, Οστοϊτς, Παυλίδης, Καλτσάς (61’ Γκονσάλβες), Μπεν, Μπαργκάν, Μάνος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μπονγκ, Σάμαρης (58’ Μανιάτης), Εντινγκά, Κάμπελ (71’ Ιμπαγάσα), Πέρεζ, Ντομίνγκεζ και Σέποβιτς (58’ Ολαϊτάν).

Σχετικά άρθρα