Αρχική / Ειδικοί / Γιατροί / Καρδιολόγοι / Χριστόδουλος Στεφανάδης
Χριστόδουλος Στεφανάδης thumbnail

Χριστόδουλος Στεφανάδης

O κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης είναι καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της Α' Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Διετέλεσε αναπληρωτής Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  (δύο θητείες, 2003-2007) καθώς και Πρόεδρος της ίδιας σχολής (δύο θητείες – 2007-2009 και 2009-2011). Επίσης, αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (2007 – 2009). Από το 1995 έως σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Είναι επίσης μέλος (fellow) των διεθνών επιστημονικών εταιρειών SCAI (Society of Cardiac Angiography and Interventions), ACC (American College of Cardiology) και ESC (European Society of Cardiology).

Έχει επινοήσει δέκα νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές (stent, καθετήρες κλπ.) οι οποίες έχουν δημοσιευθεί και αναγνωρισθεί διεθνώς.

Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 1156 δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή ιατρικά περιοδικά με συνολικό συντελεστή απήχησης (impact factor) πάνω από 4.700. Οι εργασίες του έχουν περισσότερες από 17.000 αναφορές (citations)στη διεθνή βιβλιογραφία.

Σύμφωνα με την πλέον αναγνωρισμένη διαδικτυακή βάση δεδομένων BiomedExperts, κατατάσσεται στην πρώτη 10άδα των πλέον διακεκριμένων ερευνητών παγκοσμίως σε 8 από τα 19 επιστημονικά πεδία της καρδιαγγειακής ιατρικής. Ενδεικτικά στο ευρύτατο και πολύ ανταγωνιστικό πεδίο έρευνας της Στεφανιαίας Νόσου κατατάσσεται στην τέταρτη θέση  ενώ  στο ερευνητικό πεδίο της έλλαστικοτητας των αρτηριών κατατάσσεται στην πρώτη θέση.

Έχει περισσότερες από 3.300 ανακοινώσεις σε Διεθνή επιστημονικά Συνέδρια. Έχει δώσει πάνω από 260 διαλέξεις σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια ως προσκεκλημένος ομιλητής. Έχει εκδώσει 6 βιβλία διεθνών εκδοτικών οίκων και έχει συγγράψει κεφάλαια σε 13 διεθνή συγγράμματα

Το 2011, το American College of Cardiology του απένειμε το Βραβείο Simon Dack, το οποίο δίδεται στον επιστήμονα με τη σημαντικότερη προσφορά στα επιστημονικά περιοδικά του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (Journal of the American College of Cardiology, JACC-Cardiovascular Interventions and JACC-Cardiovascular Imaging).

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X