Δεν αστειεύεται και ονειρεύεται

Με τέρματα των Καραμάνου, Νάστου και Ούμπιντες ο Ατρόμητος κέρδισε στο Περιστέρι 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης για την 24η αγωνιστική
Ομάδα με κεφαλαία γράμματα είναι ο Ατρόμητος, που έχει κάθε δικαίωμα να κάνει όνειρα για Champions League και Κύπελλο. Η ομάδα του Παράσχου αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από το 16′ λόγω αποβολής του Φυτανίδη, αλλά κατάφερε να κερδίσει 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης και να στείλει μηνύματα τόσο στον ΠΑΟΚ, τον οποίο πλησίασε στους δύο βαθμούς, όσο και στον Ολυμπιακό ενόψει της ρεβάνς για το κύπελλο.

Οι περιστεριώτες σημείωσαν την τέταρτη διαδοχική τους νίκη και συμπλήρωσαν 13 παιχνίδια χωρίς ήττα. Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, προηγήθηκαν με τον Καραμάνο στο 22′, άντεξαν στην πίεση των αρκάδων και καθάρισαν το τρίποντο στην επανάληψη με γκολ του Νάστου στο 69′ και εύστοχο πέναλτι του Ούμπιντες στο 78′. Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Πίτου Γκαρσία, που μοίρασε δύο ασίστ και κέρδισε το πέναλτι. Από την άλλη ο Αστέρας, που μείωσε με τον Χουάνμα στο 88′, ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από εννιά ματς, έμεινε 7 βαθμούς πίσω από τον Ατρόμητο και περιμένει το ματς του Παναθηναϊκού για να δει αν διατηρηθεί στην τέταρτη θέση.

Με δύο καλές στιγμές, μία για κάθε ομάδα ξεκίνησε το ματς. Χουάνμα και Γιαννούλης απείλησαν, ενώ στο 16′ ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φυτανίδη, που τράβηξε τον Χουάνμα, που ήταν έτοιμος να μπει στην περιοχή. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 22′ χάρη σε εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία και εύστοχη κεφαλιά του Καραμάνου, που τρύπωσε στην καρδιά της περιοχής.

Πέντε λεπτά αργότερα (27′) ο Αστέρας προσπάθησε να απειλήσει με τον Μουνάφο, με τον Τσενάμο να μην έχει πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.  Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην συνέχεια και η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήταν ένα σουτ του Εντό το οποίο ήταν άστοχο.

Ο Αστέρας μπήκε στο δεύτερο με σκοπό να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση και είχε δύο καλές ευκαιρίες στο 52′ με τον Λούι και στο 55′ με τον Ζησόπουλο χωρίς αποτέλεσμα. Στο 60′ ο Ατρόμητος, που έκανε εξαιρετική διαχείριση του αγώνα, έκανε ένα σουτ με τον Ουμπίδες το οποίο ήταν άστοχο, όπως και το σουτ του Δημούτσου στο 66′. Τρία λεπτά αργότερα (69′) ο Ατρόμητος διπλασίασε τα τέρματά του. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, ο Εντό έχασε τον Νάστο και ο τελευταίος με κεφαλιά έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

 Στο 75′ ο Ζησόπουλος έκανε μια κεφαλιά με τον Νάστο να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή και στο επόμενο λεπτό η ομάδα του Περιστερίου κέρδισε πέναλτι, όταν ο Καράσκο ανέτρεψε τον Γκαρσία. Ο Ουμπίδες ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο ρυθμός έπεσε στα υπόλοιπα λεπτά με τον Αστέρα να καταφέρνει να μειώνει σε 3-1 στο 88′ με κεφαλιά του Χουάνμα μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Φάμπιο (25′ Νάστος), Δημούτσος, Γκαρσία, Ουμπίδες (82′ Ναπολεόνι), Μπρίτο (63′ Μπάλλας), Καραμάνος.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γκοιάν, Σανκαρέ (83′ Παπαχρήστος), Κοντοές (46′ Γκρατσίνι), Ζησόπουλος, Εντό, Καράσκο, Μουνάφο, Ντε Μπλάσις, Χουάνμα.

Σχετικά άρθρα