Ξέφυγε η Καλλονή, 1-0 τον Λεβαδειακό

Με αυτογκόλ του Μουλόπουλου η Καλλονή κέρδισε 1-0 τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ για την 24η αγωνιστική της Super League
Το λεγόμενο "εξάποντο" κατάφερε να πάρει η Καλλονή κόντρα στον Λεβαδειακό. Η ομάδα του Μαντζουράκη κέρδισε δύσκολα με 1-0 τους βοιωτούς, από τους οποίους αποσπάστηκε πέντε βαθμούς στην προσπάθεια της παραμονής. Οι νησιώτες μάλιστα ξέφυγαν 7 βαθμούς από την 16η θέση, που οδηγεί σε μπαράζ. Το νικητήριο γκολ σημείωσε με αυτογκόλ στο 13′ ο Μουλόπουλος, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο θέλησε να πάρει το αίμα του πίσω, αλλά στάθηκε άτυχος σημαεύοντας το δοκάρι. Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τόσο ο Λεβαδειακός, όσο και ο Νίκος Καραγεωργίου.

Ο Λεβαδειακός και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ όμως Κονέ και Μιλοσάβλιεβ αστόχησαν από ευνοϊκή θέση. Εκεί που όλα έδειχναν πως οι βοιωτοί είναι πιο κοντά στο γκολ, ήρθε ένα λάθος στη μεσαία γραμμή και ένα ακόμα λάθος της άμυνας για να φέρει το γκολ για την Καλλονή. Ο Μαρσέλο έγινε κάτοχος της μπάλας, μετά από γλίστρημα παίκτη του Λεβαδειακού στο κέντρο, πήγε να κάνε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Μουλόπουλου και κατέληξε στα δίχτυα στο 13ο λεπτό.

Το ματς έχασε την ποιότητα του στη συνέχεια με τους γηπεδούχους να έχουν 3-4 καλές στιγμές και τους φιλοξενούμενους απλά να έχουν μία ανούσια κατοχή. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 39ο λεπτό πάλι με τον Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος έπιασε ένα απίστευτο σουτ πολλά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Στρατηλάτη να πετάγεται εντυπωσιακά στη γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και διαμαρτυρήθηκαν στο 53ο λεπτό για δεύτερη κίτρινη του Κονέ για μαρκάρισμα στον Λεοζίνιο. Ο Λεβαδειακός πάντως άγγιξε το 1-1 στο 55ο λεπτό όταν ο Μάντζιος έκανε το γύρισε από τα αριστερά και ο Μουλόπουλος που είχε προωθηθεί έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με κοντινή προβολή.

Ένα λεπτό αργότερα η Καλλονή έχασε μία ακόμα σπουδαία ευκαιρία. Ο Περόνε βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Λεοζίνιο, όμως ο Βραζιλιάνος πλάσαρε άουτ. Το παιχνίδι είχε πάθος, όμως τα λάθη ήταν αρκετά και το ματς κυλούσε στο ρυθμό, που ήθελε η Καλλονή. Έτσι η επόμενη φάση ήρθε στο 83ο λεπτό. Ο Γιορέντε έφυγε στην κόντρα κι έπιασε δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα όμως πάνω στον Στρατηλάτη. Τελικά δεν άλλαξε κάτι και η ομάδα του Μαντζουράκη πήρε μία σημαντική νίκη.

Καλλονή (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Χωριανόπουλος, Ζακουάνι, Ποντιάνι, Κεϊτά, Γιορέντε, Μαρσέλο (Θάλιος 85′), Λεοζίνιο (Καλτσάς 69′), Μανούσος, Περόνε (Καζάκης 79′).

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Σκέμπης (Μάρτινς 60′), Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Λαμπρόπουλος (Βαρέλα 34′), Κονέ, Ορτέγκα, Μιλοσάβλιεβ (Καπό 70′), Μάντζιος.

Σχετικά άρθρα