Νίκη σε… νεκρό χρόνο για τον ΠΑΣ!

Με γκολ σε… νεκρό χρόνο, του νεοαποκτηθέντα Κίτου, που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΣ, οι Γιαννιώτες επικράτησαν 1-0 του Παναιτωλικού στους Ζωσιμάδες, διατηρώντας την παράδοση που τους θέλει να κερδίζουν στην Ηπειρο όποτε υποδέχονται τους Αγρινιώτες στην μεγάλη κατηγορία. Τρίτη σερί νίκη για τον Γιάννη Πετράκη στον πάγκο των γηπεδούχων.

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιάννης Πετράκης. Ο Βελλίδης κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Στρούνα, αριστερά ο Μιχαήλ, κέντρο άμυνας οι Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, αμυντικά χαφ οι Λίλα, Τσουκαλάς, δεξιά στα χαφ ο Ακόστα, αριστερά ο Κοροβέσης, επιτελικό χαφ ο Γιάκος, πίσω από τον Ίλιτς που είναι μοναδικός προωθημένος στην επίθεση.

Στην αντίπερα όχθη ο Μάκης Χάβος κατέβασε τον Παναιτωλικό με σύστημα 4-4-2. Στην εστία ο Μπρακάλι, δεξιά στην άμυνα ο Γκάλο, αριστερά ο Ανέν, κέντρο άμυνας Μπικέι, Κούσας, στα χαφ Γοδόι, Σφακιανάκης, Τζούνιορ και Θεοδωρίδης και στην επίθεση Μπακάκης, Καμαρά.

Ο Θεοδωρίδης υπέστη τράβηγμα στο 15ο λεπτό, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο και την θέση του πήρε ο Νταλμά.
Μετά την αλλαγή του Θεοδωρίδη, ο Χάβος αναπροσάρμοσε τα αγωνιστικά πλάνα μετατρέποντας το σύστημα σε 4-2-3-1.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 25′, όταν ο Γιάκος έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μπρακάλι. Η πρώτη καλή φάση για τον Παναιτωλικό ήρθε στο 33′ με τον Μπακάκη να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή και ο Βελλίδης με τις γροθιές αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Ο Μπακάκης επιχείρησε να νικήσει τον Βελλίδη στο 47′ με νέο μακρινό σουτ, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του ΠΑΣ ήταν σε σωστή θέση και απέκρουσε την προσπάθεια του μέσου του Παναιτωλικού.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού ανήκει στον Παναιτωλικό και συγκεκριμένα στο 75′, όταν ο Καμαρά έκανε την κούρσα και έπαιξε το 1-2 με τον Νταλμά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ξυστά από το δοκάρι της εστίας του Βελλίδη!

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί 0-0, ο ΠΑΣ κέρδισε φάουλ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και στην τελευταία φάση του ματς πέτυχε το γκολ της νίκης. Ο Ακόστα εκτέλεσε το φάουλ, ο Κολοβέτσιος πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Κίτου, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΣ, έχοντας περάσει στο 73ο λεπτό στη θέση του Κοροβέση και με κεφαλιά έγραψε το 1-0, βάζοντας "φωτιά" στους Ζωσιμάδες δίνοντας παράλληλα και την νίκη στην ομάδα του έστω και στο τέλος.

Σχετικά άρθρα