Αντιγήρανση. Τα 5+1 πολύτιμα βότανα ώστε να «σταματήσεις» τον χρόνο!

Εάν θέλετε να καθυστερήσετε το γήρας, τότε η λύση είναι να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτό σημαίνει να εφοδιάζετε τον οργανισμό σας με όλες τις απαραίτητες τροφές, να έχετε συχνή φυσική δραστηριότητα, να κοιμάστε επαρκώς, να μην κάνετε καταχρήσεις και υπερβολές.

Γράφει η διατροφολόγος – διαιτολόγος Κία Καραγιάννη

Στην προσπάθεια αυτή σημαντική θέση καταλαμβάνει και η κατανάλωση βοτάνων. Τα βότανα που παρουσιάζονται παρακάτω θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά, αν και είναι συνετό πάντα να απευθύνεστε στον ειδικό που εμπιστεύεστε και σας εξετάζει:

Αγκινάρα

Καθαρίζει και αποτοξινώνει το συκώτι. Παράλληλα, μειώνει τη χοληστερίνη και βοηθάει σε χρόνια πεπτικά προβλήματα. Εντάξτε τη στην εβδομαδιαία διατροφή ή βράστε φύλλα αγκινάρας και πιείτε το αφέψημα.

Ginkgo biloba

Βελτιώνει τη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης και είναι χρήσιμο σε εκείνους που έχουν αρκετή πνευματική εργασία. Ρίξτε λίγες σταγόνες βάμματος στο τσάι ή τον χυμό σας. Προσοχή! Όσοι έχουν καρδιαγγειακά προβλήματα ή παίρνουν κάποια φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τη λήψη του ή να μην το πάρουν καθόλου. Εξαρτάται από την κάθε περίπτωση. Οπωσδήποτε να ρωτήσουν το γιατρό τους.

Τζίντζερ

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και τονώνει την πέψη. Τρίψτε φρέσκια ρίζα στο φαγητό σας.

Κανέλα

Βοηθάει στη διατήρηση του βάρους, στον καλύτερο έλεγχο της ινσουλίνης (είναι ευεργετική σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη), ανακουφίζει από τον πόνο των αρθρώσεων και προλαμβάνει τυχόν μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος.

Κουρκουμάς

Προλαμβάνει τη φλεγμονή στο σώμα η οποία θεωρείται πρόδρομος μίας σειράς ασθενειών. Σύμφωνα με μελέτες, η συχνή πρόσληψή του παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα στην πρόληψη του καρκίνου και του Αλτσχάιμερ.

Ρίγανη

Ιδιαίτερα πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που μας γερνούν. Έχει αντιβιοτικές, αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και επιβραδύνει οποιαδήποτε σημάδια γήρανσης στο δέρμα. Επίσης, βοηθάει στο κρυολόγημα.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έχεις πονόλαιμο και βήχα; Τα 6 βότανα που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα αμέσως

Ψάχνεις τα μυστικά για την αντιγήρανση; Αυτές είναι οι σύγχρονες τάσεις!

Σχετικά άρθρα