Εδειξε… σφυγμό με Αγκάνθο!

Από τις 20 Οκτωβρίου είχε να γευτεί τη χαρά της νίκης ο Αρης, όταν και είχε επικρατήσει 1-0 της Βέροιας εκτός έδρας. Σχεδόν έναν γύρο μετά (παρά ένα ματς) οι κίτρινοι πανηγύρισαν επιτέλους το τρίποντο, κάνοντας παράλληλα σεφτέ για φέτος εντός έδρας, κερδίζοντας 1-0 τον Πανιώνιο με χρυσό σκόρερ τον Αγκάνθο. Οι Θεσσαλονικείς πήγαν στους 17 βαθμούς (-5 από τα μπαράζ) και έδειξαν… σφυγμό. Διαμαρτύρονται για αποβολή του Τάτου στο πρώτο μέρος οι κυανέρυθροι… Ο Νταβίντ Αγκάνθο και ο Πέτρος Καμινιώτης ήταν τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του Αρη σε σχέση με το παιχνίδι στο Αγρίνιο. Ο Σούλης Παπαδόπουλος παρέταξε τους κίτρινους με πιο επιθετική φιλοσοφία και σύστημα 4-3-3. Ο Διούδης στο τέρμα, Βαγγέλη και Τσουμάνης στα άκρα, Γιαννίτσης, Μπουγαϊδης στόπερ, Τσιάρας, Καμινιώτης και Τάτος στα χαφ και Μανιάς, Αγκάνθο και Μπακασέτας στην επίθεση.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος παρέταξε τον Πανιώνιο με σύστημα 4-2-3-1. Στην εστία ο Παπαδόπουλος, τετράδα στην άμυνα οι Κούρντι, Αυλωνίτης, Παντίδος, Λαμπρόπουλος, αμυντικά χαφ οι Μητρόπουλος, Παναγιωτούδης, ο Λάσνικ δεκάρι, οι Κολοβός, και Αραβίδης στα δύο "φτερά" και ο Γιάννου στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο ημίχρονο είχε υψηλό ρυθμό μέχρι το 30′, από κει και πέρα, όμως είχαμε συνεχείς διακοπές, σκληρά μαρκαρίσματα και κοκορομαχίες. Με αποκορύφωμα την… κουτουλιά του Τάτου στον Μητρόπουλο στο 40′, που έκανε το ματς… ροντέο. Ο μέσος του Αρη έμεινε ατιμώρητος από τον διαιτητή Τοπούζη, που είχε χάσει τον έλεγχο του αγώνα από νωρίς…

Οι κίτρινοι απείλησαν σε τρεις περιπτώσεις με τον Μπακασέτα (20′, 33′, 35′), ενώ οι κυανέρυθροι είχαν δυο καλά σουτ με τον Κολοβό (6′) και τον Παναγιωτούδη (29′), που έφυγαν λίγο άουτ από την εστία του Διούδη, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς γκολ (0-0).

Ο Αρης βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 58ο λεπτό με τον Αγκάνθο. Υστερα από εξαιρετική ενέργεια του Τσουμάνη από αριστερά, που πέρασε δυο παίκτες και πάσαρε στον Τάτο, ο τελευταίος σέντραρε και ο Ισπανός φορ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου κάνοντας το 1-0 για τους κίτρινους.

Ο Παναγόπουλος έριξε στη μάχη Καμπάνταη και Ντούνη κάνοντας φουλ επιθετικό τον Πανιώνιο, την ώρα που ο Σούλης απαντούσε με τρίτο στόπερ τον Κύργια για να θωρακίσει την αμυντική του γραμμή και να κρατήσει το 1-0 υπέρ του Αρη.

Η μεγάλη φάση, ωστόσο ήρθε από πλευράς Αρη στο 80ό λεπτό, όταν ο Τάτος βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Μανιά, που από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το δυνατό σουτ με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει με δυσκολία σε κόρνερ!

ΑΡΗΣ (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Βανγκέλι, Μπουγαΐδης, Γιαννίτσης, Τσουμάνης, Τσιάρας, Καμινιώτης (79’ Οικονομόπουλος), Τάτος, Μανιάς (90’+3’ Αγγελούδης), Μπακασέτας, Αγκάνθο (74’ Κύργιας).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Παπαδόπουλος, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Κούρντι, Μητρόπουλος, Παναγιωτούδης, Λάζνικ (69’ Καμπάνταης), Κολοβός, Αραβίδης, Γιάννου (76’ Ντούνης).

Σχετικά άρθρα