Βελλής: Τα κακάρωσε ο διαιτητής

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής μίλησε για το μέτωπο Αλαφούζου, τον "καλό πρόεδρο Γιάννη Μώραλη" και τα "απαράδεκτα που συνέβησαν στο Αρης – Πανιώνιος".Οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena 89,4:
Για το αν θα συντασσόταν σε μια συμμαχία: ‘Εγώ νομίζω έχω ξεκαθαρίσει πως δεν κάνω συμμαχίες με την έννοια πως δεν εντάσσομαι σε κάποιο γκρουπ. Εγώ θα υποστηρίζω όποια πρόταση θεωρώ πως βοηθάει το ποδόσφαιρο. Μια μεγάλη ομάδα μπορεί να δημιουργήσει ένα γκρουπ αν θέλει. Όποια πρόταση βελτιώνει την άσχημη κατάσταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου θα είμαι σύμμαχος της. Αν όμως μπουν τα οπαδικά πάνω από το καλό του αθλήματος εγώ δεν θα μπω εκεί. Ο κ. Αλαφούζος έχει πει ορισμένα πράγματα τα οποία θεωρεί πως είναι λάθος. Έχει σταθεί σε ορισμένες διαδικασίες οι οποίες δεν συνάδουν στο καταστατικό της ΕΠΟ.
Έχει κάποιες τοποθετήσεις όπως για παράδειγμα το πώς ορίζονται κάποια δικαστήρια ή τις διαδικασίες για τους ορισμούς των πινάκων διαιτησίας στα οποία φαίνεται πως υπάρχουν παρατυπίες ακόμα και μέσα στο καταστατικό της ΕΠΟ. Αυτές τις παρατυπίες θέλει να τις διορθώσει και να τις προσβάλει για να είναι πιο διάφανο και καθαρό το ποδόσφαιρο. Σε τέτοια τοποθέτηση είναι παράλογο να πεις πως δεν συμφωνείς. Δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια σου. Ακόμα και η ιστορία με τον υποβιβασμό και τα μπαράζ είναι τραγέλαφος και δυσφήμηση του ποδοσφαίρου. Όταν μιλάμε κάποιοι παράγοντες μερικές φορές μας λένε να πάμε στον αθλητικό δικαστή για δυσφήμηση του ποδοσφαίρου. Υπήρξε όμως μεγαλύτερη δυσφήμιση του ποδοσφαίρου από το να βρίσκεσαι στην 23η αγωνιστική και να μην γνωρίζεις πόσες ομάδες θα υποβιβαστούνε; Νομίζω πως ο κ. Αλαφούζος όταν διαμαρτύρεται για κάποια θέματα έχει δίκιο. Όταν όμως πάει στο οπαδικό εκεί ξεχωρίζω την θέση μου’.
Για το αν έχει την ευθύνη ο Βαγγέλης Μαρινάκης: ‘Αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ. Δεν γίνεται να πω κάτι τέτοιο δημόσια. Ο καθένας έχει τις απόψεις του για το τι συμβαίνει. Δεν μπορείς να βγαίνει όμως δημόσια και να μιλάς χωρίς αποδείξεις. Στις δικαστικές υποθέσεις που υπάρχουν, αν υπάρξει εμπλοκή ατόμων σε διαδικασίες αδιαφανείς ή βρώμικες μπορείς να βγαίνεις και να υποστηρίζεις ότι θέλεις. Από εκεί και πέρα μπορείς να πιστεύεις κάτι αλλά δεν μπορείς να το υποστηρίζεις αν δεν υπάρχουν αποδείξεις. Μέχρι τώρα δεν είναι σωστό να ονοματίζεις. Ακόμα και τον Αλ Καπόνε δέκα χρόνια πήρε να τον πιάσουν.  Δεν σημαίνει πως τα εννιά προηγούμενα δεν ήταν γκάνκστερ. Με το να βγαίνεις και να μιλάς δεν θεωρώ πως πετυχαίνεις κάτι’.
Για τα προβλήματα που υπάρχουν στο θεσμικό κομμάτι: ‘Πιστεύω πως πρέπει να πιάσουμε τους θεσμούς. Το διαιτητικό μέχρι τώρα δεν συγκροτούταν σωστά και δεν είχε σωστή σύνθεση. Είναι σαν να μη λειτουργεί σωστά ο Άρειος Πάγος. Αυτό κρίνει και την ΕΠΟ. Εγώ πάντως δεν βλέπω πολύ ενδιαφέρον. Συμμερίζομαι την άποψη πως στο ποδόσφαιρο γίνονται στραβά πράγματα και υπάρχει αδιαφάνεια. Υπάρχουν όμως και πολλά καθαρά κομμάτια. Οι συμμαχίες  για εμένα δεν αποδίδουν. Το να υποστηρίξεις μια σωστή θέση και να ενταχθείς σε μια σωστή κίνηση  είναι σωστό και θα είμαι αρωγός. Αλλά θα είμαι αρωγός ακόμα και αν κάνει την κίνηση ο κ. Μαρινάκης. Δεν με ενδιαφέρει το πρόσωπο αλλά η κίνηση. Αν οι παράγοντες ασχολούνταν και με τα θεσμικά θέματα όσο ασχολούνται για την ομάδα τους κάτι θα γινόταν. Αν ο κ. Σαββίδης που είναι σε μια ομάδα με πολύ βάρος κινηθεί να κάνει κάτι όχι για τον προάσπιση των συμφερόντων του ΠΑΟΚ αλλά για το ποδόσφαιρο θα υπάρξει διαφορά. Το βάρος του ΠΑΟΚ ως όνομα σε συνδυασμό με τον κόσμο, κακά τα ψέματα, είναι πολύ μεγαλύτερο από τον Απόλλωνα η ακόμα και τον Ατρόμητο. Αν θέλουν τα μεγάλα σωματεία να είναι το ποδόσφαιρο και οι αποφάσεις καθαρές θα πετύχουν κάτι σημαντικό. Αλλά δεν συμφωνώ με μπλόκα και συμμαχίες’.
Για τη λειτουργία της Σούπερ Λιγκ: ‘Η Σούπερ Λιγκ νομίζω ότι λειτουργεί με σωστές συμφωνίες και δεν βλέπω κάτι μεμπτό. Εγώ βλέπω ότι ο κ. Πανόπουλος ή ο κ. Σαββίδης ή ο κ.Αλαφούζος δεν παρίστανται στις συνεδριάσεις. Μπορεί να είναι πολυάσχολοι αλλά πως μπορεί να μη παρίστασαι στον συνεταιρισμό που εκπροσωπεί το πρωτάθλημα σου; Εγώ δεν έχω κάποιο παράπονο από τον κ. Μώραλη. Είναι ένας καλός πρόεδρος και δεν διοικεί σαν Ολυμπιακός. Διαφωνώ κάποιες φορές αλλά δεν έχω παράπονο από τον κ. Μώραλη. Τα προβλήματα είναι τα θεσμικά. Ένας νομικός μπορεί να εκθέσει ένα πλήθος πραγμάτων που δεν γίνονται όπως θα έπρεπε. Το πρόβλημα είναι στην ΕΠΟ αλλά και στο κράτος. Βλέπεται το κράτος να παρεμβαίνει; Όλοι κρύβονται πίσω από το αυτοδιοίκητο. Όμως το αυτοδιοίκητο δεν είναι ανεξάρτητο στα νομικά θέματα αλλά στα αθλητικά’.
Για το παιχνίδι του Απόλλωνα με τον ΠΑΟΚ: ‘Εμείς καιγόμαστε να μείνουμε στην κατηγορία που επιστρέψαμε μετά από 13 χρόνια. Την θέση της ομάδας την έχω εκφράσει ξανά. Θα αγωνιστούν 11 παίκτες μας, θα τα δώσουν όλα όμως η προσοχή μας είναι στο πρωτάθλημα. Υπάρχει και το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού και δεν μπορούμε να κοροϊδευόμαστε. Από εκεί και πέρα ότι αποφασίσει ο προπονητής θα κάνει. Εγώ είμαι απλά ιδιοκτήτης. Η άποψη μου είναι πως δεν θα κατέβουν οι ποδοσφαιριστές που θα κατεβούν στο Αγρίνιο. Εκ του αποτελέσματος θα κριθεί και ο προπονητής’.
Για το παιχνίδι του Άρη με τον Πανιώνιο: ‘Σαν Απόλλωνας στην θέση που βρίσκεται η ομάδα είναι ευχάριστο αποτέλεσμα αυτό του Άρη με τον Πανιώνιο. Έμεινε κάτω μας ο Πανιώνιος και αν μας φτάσει ο Άρης αξίζει να υποβιβαστούμε. Μερικά πράγματα όμως που είδα στον χθεσινό αγώνα είναι απαράδεκτα. Είδα τον Τάτο να ρίχνει κουτουλιά στο αντίπαλο και τον διαιτητή να μη τολμά να δώσει κόκκινη κάρτα. Εμένα με βολεύει το αποτέλεσμα αλλά είδα ενέργειες που δεν μου άρεσαν. Είδα τον προπονητή να πιάνει αντίπαλο παίκτη από τον λαιμό. Δεν πρέπει με τον τσαμπουκά να κερδίζονται αγώνες.
Όπου βλέπω τέτοια γεγονότα τα καταδικάζω. Διαιτητικά ο διαιτητής δεν τα πήγε άσχημα και πιστεύω πως ο άνθρωπος προσπάθησε. Αλλά για να τα πω λαϊκά τα κακάρωσε και τρόμαξε στην μέση του αγώνα. Για το καλό του αγώνα δεν είδε τίποτα. Έτσι θεωρώ πως λειτούργησε. Πρέπει να έχει κάποιος την τόλμη να πει πρέπει να φύγω από το γήπεδο. Βλέπουμε την αλαζονεία και την προκλητικότητα που βγάζουν οι παίκτες του Ολυμπιακού στους διαιτητές. Όμως στην Ευρώπη είναι στρατιωτάκια. Ο αλαζόνας θέλει φόβο. Στην Ελλάδα δεν έχουν φόβο όμως γιατί δεν τους ακουμπάει κανείς’.

Σχετικά άρθρα