Ο καιρός της Τετάρτης (12/2)

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και από τις απογευματινές ώρες στο Αιγαίο, περιμένουμε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 20 στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 19 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 18 στα νησιά του Αιγαίου, με τις μέγιστες στην Κρήτη να φτάνουν στους 22 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες δυευθύνσεις μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις.
Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με αυξημένη πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι.
Νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας, κυρίως μετά το μεσημέρι, βροχές ή καταιγίδες, με πιθανότητα για έντονα φαινόμενα το βράδυ, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Σχετικά άρθρα