Στην αποστολή με τον Πανθρακικό ο Πέτριτς

Στην αποστολή του Παναθηναϊκού -για πρώτη φορά- θα βρεθεί ο Μλάντεν Πέτριτς, ενόψει του αγώνα του Παναθηναϊκού στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό. Ο Γιάννης Αναστασίου θα τον έχει στη διάθεσή του, αντίθετα με τους Σπύρος Ρισβάνη, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο και τον Θανάση Ντίνα, ο οποίος έχει σφίξιμο στο δικέφαλο.Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό την Κυριακή (16/2) στην Κομοτηνή άρχισε την επόμενη της ήττας από τον Ολυμπιακό Βόλου, στη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο Γιάννης Αναστασίου δεν έδειξε τις προθέσεις του για την ενδεκάδα και την τακτική, αφού όσοι αγωνίστηκαν την Τετάρτη έκαναν αποθεραπεία. Όμως, φάνηκε σε ποιους μπορεί να υπολογίζει για το κυριακάτικο ματς,  εκτός από τις ήδη γνωστές απουσίες των τιμωρημένων Κώστα Τριανταφυλλόπουλου και Μάρκους Μπεργκ.
Το πρώτο αρνητικό νέο ήρθε από τον Σπύρο Ρισβάνη, ο οποίος άρχισε θεραπεία αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν προλαβαίνει να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του. Το διάστρεμμα δεν είναι τόσο σοβαρό, ωστόσο αναμένεται να τον κρατήσει εκτός προπονήσεων μέχρι την επόμενη Δευτέρα.
Αμφίβολος είναι επίσης ο Θανάσης Ντίνας, ο οποίος αισθάνεται ένα σφίξιμο στο δικέφαλο και υποβλήθηκε σε θεραπεία.  κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, αλλά οι πιθανότητες είναι υπέρ του.
Ακόμα, οι Νταβίντ Μέντες και Εμίρ Μπαϊράμι συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα , όπως όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Λόγω της αγωνιστικής ανετοιμότητας τους δεν υπολογίζονται για την Κυριακή και δεν πρόκειται να πιεστούν για να ενταχθούν στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων.
Στην προπόνηση της Πέμπτης στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού οι ποδοσφαιριστές της ομάδας άρχισαν με ζέσταμα, συνέχισαν με ασκήσεις με πάσες και ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και ολοκλήρωσαν με τελειώματα.

Ο Μλάντεν Πέτριτς ανυπομονεί να αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό, αφού έχει το κίνητρο της κλήσης του στην Εθνική Κροατίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία. Ωστόσο, ο Γιάννης Αναστασίου δεν ‘υποκύπτει’ και θα τον χρησιμοποιήσει σταδιακά στην ενδεκάδα, αρχής γενομένης από το ματς με τον Πανθρακικό.
Ο Κροάτης επιθετικός θα συμπεριληφθεί στην αποστολή που θα ταξιδέψει στην Κομοτηνή και θα πάρει χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή, ανάλογα φυσικά και με την εξέλιξη του ματς. Οι δύο άνδρες θα συζητήσουν στις επόμενες προπονήσεις, θα πάρουν και τη γνώμη του ιατρικού επιτελείου και αναλόγως θα πράξουν. Σίγουρα, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη εμφάνιση του με τη φανέλα με το Τριφύλλι.

Η χοντρή ‘κατσάδα’ του Γιάννη Αναστασίου στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, έλαβε χώρα στα αποδυτήρια μετά τη λήξη. Στην προπόνηση της Πέμπτης, ο προπονητής του Τριφυλλιού επανήρθε αλλά σε ήπιους τόνους και κυρίως υπό τη μορφή προτροπών και συμβουλών. "Πιστεύω να καταλάβατε ότι δεν ήταν εικόνα αυτή που παρουσιάσατε στο Βόλο. Δεν είχατε τη σωστή νοοτροπία για ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Θέλω όποτε παίζετε, να τα δίνετε όλα και να έχετε κίνητρο. Πρέπει να προσπαθείτε συνέχεια, γιατί δεν έχετε πετύχει πράγματα. Θέλω να το συνειδητοποιήσετε αυτό. Είμαστε στον Παναθηναϊκό και οφείλουμε να παρουσιάζουμε ανάλογη εικόνα με κάθε αντίπαλο".

Σχετικά άρθρα