Πρόκριση με Κλάους-Κουλούρη και τώρα… Ολυμπιακός

Με δύο γκολ του Κουλούρη και ένα του Αθανασιάδη ο ΠΑΟΚ κέρδισε στη Ριζούπολη 3-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης και με δεύτερη νίκη προκρίθηκε στους "4" του Κυπέλλου ΕλλάδαςΜε σκόρερ τον Αθανασιάδη, που προέρχεται από τις Ακαδημίες και πλέον είναι εκ των αρχηγών, και τον 18χρονο Κουλούρη, που ευελπιστεί να έχει την ίδια πορεία, ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα 3-0 του Απόλλωνα και τσέκαρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, εκεί που τον περιμένει ο Ολυμπιακός. Με νέα πρόσωπα στην 11άδα (ντεμπούτο και ο Ινσαουράλδε) η ομάδα του Στέφενς δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στην Ελαφρά Ταξιαρχία, προηγήθηκε στο 42′ με τον Αθανασιάδη και στην επανάληψη πήρε την σκυτάλη το… νέο αίμα, που άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Με δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τους Ινσαουράλδε (ντεμπούτο)-Μαντούρο και στο κέντρο τους Νάτχο-Κάτσε ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ, που μπήκε χαλαρός και νωθρός στο παιχνίδι. Ο Απόλλωνας δεν το εκμεταλλεύτηκε και οι ασπρόμαυροι, που έκαναν αρκετά λάθη στο πρώτο τέταρτο, στη συνέχεια σοβαρεύτηκαν και κυριάρχησαν, δημιουργώντας  ευκαιρίες για γκολ. Ωστόσο τα λάθη στη μεσαία γραμμή, ειδικά από τον Κάτσε δεν έλειψαν.

Ο Αθανασιάδης δύο φορές και ο Ολίσε απείλησαν τον Γκόμεζ, ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν με ευκαιρίες των Κουκ και Παπαζαχαρία. Τελικά ο Αθανασιάδης επιβραβεύτηκε για το πείσμα και την επιμονή του, αφού σκόραρε με ωραίο δυνατό σουτ στο 42′ και ενώ προηγουμένως είχε κλέψει με τάκλιν από τον στόπερ του Απόλλωνα. Το 1-0 ουσιαστικά σφράγισε και πρόκριση, που έμοιαζε δεδομένη μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβάλλει το ρυθμό του. Κίτσιου και Χούσεν δεν κατάφεραν από τετ α τετ να κερδίσουν τον Γκόμεζ, αλλά το  2-0 δεν άργησε. Σκόρερ ήταν στο 54′ ένας ακόμα παίκτης του από τις Ακαδημίες, τον οποίο πιστεύουν πολύ στον Δικέφαλο. Ο 18χρονος Κουλούρης μιμήθηκε τον  Αθανασιάδη και με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή μετά από κάθετη του Νάτχο έκανε το ιδανικό ντεμπούτο.

Οι γηπεδούχοι είχαν απογοητευτεί και οι θεσσαλονικείς ήλεγχαν πλήρως το παιχνίδι, κάνοντας διαχείριση. Ο Στέφενς ξεκούρασε Αθανασιάδη και Μαντούρο, ενώ αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Χούσεν, που ένιωσε ενοχλήσεις σε μία ακόμα ευκαιρία του, που δεν αξιοποίησε. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 90′ μετά από ασίστ του Λούκας και δεύτερο τέρμα του Κουλούρη, που δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα.

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσεζ): Γκόμεζ, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Σόντερμπεργκ, Χατζηζήσης, Κόρμπος (68′ Δημογιάννης), Έγκον, Γκουέλα, Τσιλιγκίρης (69′ Σελμανάι), Κουκ, Μπάρκογλου (68′ Φαρινόλα).

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Μαντούρο (68′ Τζαβέλλας), Σπυρόπουλος, Κάτσε, Νάτχο, Ολίσε, Λούκας, Χούσεν (71′ Στοχ), Αθανασιάδης (46′ Κουλούρης).

Σχετικά άρθρα