Φουστέρ: Μόνη ευκαιρία της Γιουνάιτεντ για να σώσει την χρονιά, αλλά είμαστε κι εμείς εδώ

Ο ισπανός μέσος του Ολυμπιακού, Νταβίντ Φουστέρ, τόνισε ότι η μόνη ευκαιρία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να σώσει την χρονιά είναι οι αναμετρήσεις με την ομάδα του για το Champions League, επισημαίνοντας ωστόσο ότι από την πλευρά τους οι ερυθρόλευκοι έχουν πολλές φιλοδοξίες και θέλουν να πετύχουν κάτι όμορφο και ξεχωριστό στην διοργάνωση.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φουστέρ στη Nova:
-Στην έως τώρα πορεία του στο κύπελλο, ο Ολυμπιακός έχει αποκλείσει τους δύο τελευταίους φιναλίστ, τον Αστέρα και τον Ατρόμητο, ενώ είναι πιθανό να χρειαστεί να ξεπεράσει τα εμπόδια του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού για να φθάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Αν καταφέρετε και πάρετε το κύπελλο επικρατώντας της ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα είναι για εσάς τους ποδοσφαιριστές ένας ιδιαίτερος τίτλος;
"Πιστεύω πως ο θρίαμβος έχει ήδη επιτευχθεί γιατί έχουμε κατορθώσει να περάσουμε δύο προκριματικούς γύρους όπου αντιμετωπίσαμε δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους.

Πρώτα ξεπεράσαμε το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης που ήταν ο περσινός φιναλίστ στο κύπελλο. Και μετά αποκλείσαμε τον Ατρόμητο, που ήταν φιναλίστ πριν από δύο χρόνια.

Τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ σε ένα πολύ δύσκολο προκριματικό γύρο. Η ομάδα μας είναι γεμάτη προσδοκίες και φιλοδοξίες για αυτά τα δύο παιχνίδια.

Πιστεύουμε πως αν καταφέρουμε να περάσουμε αυτό το εμπόδιο, θα είναι πραγματικά ένας μεγάλος θρίαμβος μέχρι τον τελικό".
 
-Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το Σάββατο τον Πλατανιά που δίνει αγώνα επιβίωση στην κατηγορία. Τι γνώμη έχεις για την ομάδα των Χανίων;
"Πραγματικά έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον Πλατανιά. Είναι μία ομάδα που βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία. Προσπαθεί να παραμείνει στην κατηγορία.

Πιστεύουμε πως είναι μία ομάδα η οποία διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες. Εκεί, παίζουν δανεικοί και δικοί μας παίκτες. Βεβαίως, δεν ξέρω αν οι παίκτες αυτοί θα αγωνιστούν εναντίον μας.

Ομως, είναι μία ομάδα η οποία έχει τις δυνατότητες να δημιουργήσει κάποια προβλήματα και να παρουσιάσει μία καλή εικόνα. Παίζουν καλά το ρόλο τους οι ποδοσφαιριστές των αντιπάλων μας.

Από ‘κει και πέρα εμείς μέσα στο δικό μας γήπεδο εμείς είμαστε το φαβορί, ότι και αν προσπαθήσει να κάνει ο Πλατανιάς. Στα παιχνίδια που έχουν απομείνει στο πρωτάθλημα, εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή.

Θέλουμε να κερδίζουμε. Είναι καταπληκτική η διαφορά των 17 βαθμών που έχουμε από τον δεύτερο. Ομως, θα ήταν πολύ όμορφο για τον σύλλογο αν καταφέρουμε να την αυξήσουμε".
 
-Επειδή προέρχεσαι από τραυματισμό, είσαι πια έτοιμος να αγωνιστείς;
"Τον τραυματισμό μου τον έχω ξεπεράσει 100%. Βρίσκομαι σε πλήρη ετοιμότητα. Ηδη προπονούμαι με τους συμπαίκτες μου. Και είναι στην κρίση του προπονητή αν θα αποφασίσει να με χρησιμοποιήσει στο επόμενο παιχνίδι.

Είναι αλήθεια πως μου λείπει λίγος ρυθμός και φυσική κατάσταση. Χάνεις πάντα το ρυθμό σου όταν μένεις για ένα διάστημα εκτός. Είναι κάτι που πρέπει να δουλέψω. Ομως σε ότι αφορά στον τραυματισμό, είμαι καλά".
 
-Υπάρχει το ενδεχόμενο να κατακτηθεί μαθηματικά ο  τίτλος του πρωταθλητή στις αρχές του επόμενου μήνα. Εν συνεχεία, πόσο δύσκολο θα είναι μείνετε σε εγρήγορση έως το τέλος της περιόδου;
"Ο,τι και αν συμβεί, ακόμη και αν κατακτήσουμε μαθηματικά το πρωτάθλημα, έχουμε και άλλες διοργανώσεις στις οποίες μετέχουμε. Eχουμε και άλλες υποχρεώσεις στις οποίες πρέπει να διατηρούμε το υψηλό μας επίπεδο.

Για παράδειγμα, ακόμη και αν κερδίσουμε μαθηματικά το πρωτάθλημα πριν απ’ το δεύτερο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, θα έχουμε αυτή την υποχρέωση μπροστά μας. Ετσι το επίπεδό μας θα πρέπει να είναι πολύ υψηλό.

Αλλά ακόμη και αν κατακτηθεί το πρωτάθλημα μετά το Τσάμπιονς Λιγκ, τότε θα έχουμε μπροστά μας το κύπελλο, όπου επίσης θα πρέπει να είμαστε σε υψηλό επίπεδο.

Πιστεύουμε πως τα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος θα τα χρησιμοποιήσουμε σαν προετοιμασία για τις υποχρεώσεις που θα έχουμε στη συνέχεια".
 
-Κλείνοντας, επειδή πλησιάζει ο αγώνας με την Μάντσεστερ, τι εικόνα έχεις σχηματίσει για την πρωταθλήτρια Αγγλίας;
"Εχω παρακολουθήσει τα τελευταία παιχνίδια της Μάντσεστερ στο αγγλικό πρωτάθλημα. Πραγματικά, δεν έχει πάρει τα αποτελέσματα που θα ήθελε. Βλέπουμε πως η χρονιά δεν έχει πάει καλά για αυτήν.

Το μόνο που της έχει απομείνει για να τα δώσει όλα, είναι το παιχνίδι εναντίον μας στο Champions League. Περιμένουν πως και πως αυτό το παιχνίδι, γιατί είναι η μόνη τους ευκαιρία για να σώσουν τη χρονιά.

Εχουν αποτύχει στο αγγλικό πρωτάθλημα. Βρίσκονται εκτός των πρώτων θέσεων που θα τους οδηγήσει του χρόνου στο Champions League. Και έτσι θα τα δώσουν όλα.

Απ’ την άλλη πλευρά είμαστε και εμείς εδώ. Eχουμε πολλές φιλοδοξίες για αυτά τα παιχνίδια. Θέλουμε να τα δώσουμε όλα γιατί φιλοδοξούμε να πετύχουμε κάτι όμορφο και ξεχωριστό στη διοργάνωση".

Σχετικά άρθρα