Σαρρής: Στην UEFA δεν αστειεύονται

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, μίλησε για τις συνάντησεις που είχε την Πέμπτη (13/2) στη Ζυρίχη με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, για την αναμενόμενη απάντηση του Φερνάντο Σάντος στο θέμα της ανανέωσης και στους φακέλους των ύποπτων παιχνιδιών, που καταφτάνουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σαρρή στον Arena FM 89,4:
Για το τι συζητήθηκε με τον πρόεδρο της UEFA: "Η UEFA παρακολουθεί όλες τις ομοσπονδίες και ξέρει τι γίνεται. Ζητάει ενημέρωση και συνεργασία. Εκεί πάνω κινήθηκε η συνάντηση μας.

Εχουμε, όμως, να πούμε και άλλα κι αυτό θα γίνει επί ελληνικού εδάφους. Με τον κ. Πλατινί θέλαμε να συναντηθούμε στη Θεσσαλονίκη.

Θέλαμε και στην προηγούμενη φάση των ομίλων να βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία ώστε να συναντηθούμε, τελικά καταλήξαμε στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα.

Κοιτάξτε, στην Ευρώπη εκτιμούν το ελληνικό ποδόσφαιρο περισσότερο απ’ ότι στην Ελλάδα".

Για την επικείμενη επίσκεψη του Μισέλ Πλατινί στην Θεσσαλονίκη: "Συζητήσαμε σχετικά με το πρόγραμμα  της επίσκεψης του στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη.

Ηθελε να έρθει στην Ελλάδα να συζητήσουμε και προέκυψε η ευκαιρία του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα. Το δέχτηκε ευχαρίστως και τον περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα".

Για το πρόγραμμα του Πλατινί: "Την ερχόμενη Πέμπτη το απόγευμα θα φτάσει στην Θεσσαλονίκη.

Θα του παρατεθεί ένα γεύμα, θα συζητήσουμε και στη συνέχεια θα πάμε στην Τούμπα για τον αγώνα. Από εκεί και πέρα δεν έχει καθοριστεί το πρόγραμμα".

Για την ελληνική υποψηφιότητα στο Euro 2020 και τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν: "Υπάρχει τέτοιο θέμα και το συζητάμε με τον κ. Ανδριανό.

Είδαμε τις ανταγωνίστριες ομοσπονδίες το κόστος για την βελτίωση του ΟΑΚΑ είναι μεγάλο και θα ξανασυζητήσουμε για τον αν θα κάνουμε φάκελο τον Απρίλιο.

Η UEFA δεν θα κάνει δεκτές αιτήσεις αν δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα. Θα πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες και γρήγορα και πριν τον Σεπτέμβριο κάτι που είναι δύσκολο.

Πιο σοβαρό θεωρώ τον ανταγωνισμό του γηπέδου της Στεάουα. Είναι ένα γήπεδο το οποίο πολύ δύσκολα θα το ανταγωνιστούμε".

Για το αν υπάρχει ζήτημα πρόσθετης χρηματοδότησης της ΕΠΟ από την UEFA: "Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Η οικονομική επιχορήγηση της UEFA προς την ελληνική ομοσπονδία είναι ίδια με την επιχορήγηση σε όλες τις άλλες εθνικές ομοσπονδίες".

Για την απάντηση του Φερνάντο Σάντος: "Πρέπει να περιμένουμε περίπου 10 μέρες.

Θέλω να μείνει, η διάθεση του είναι να μείνει και αυτό που τον προβλημάτιζε είναι το αν τον ικανοποιεί η εργασία σε μια εθνική ομάδα ή πρέπει να επιστρέψει στην καθημερινότητα του συλλόγου.

Είναι ένας εργατικός άνθρωπος και θέλει να δουλεύει καθημερινά".

Για τους φακέλους με τα ύποπτα παιχνίδια: "Εχω κάνει συγκεκριμένη πρόταση εδώ και ένα μήνα.

Λέω ότι πρέπει να συσταθεί μια επιτροπή από έναν εισαγγελέα, από έναν εκπρόσωπο της Football League, από έναν εκπρόσωπο της Super League και από έναν εκπρόσωπο της ΕΠΟ και με την συμβολή ενός ανθρώπου από την UEFA να αξιολογεί αυτούς τους φακέλους.

Είναι φάκελοι μιας συγκεκριμένης ιδιωτικής εταιρείας, που έχει σύμβαση με την UEFA και στέλνει τα στοιχεία, που θεωρεί ότι είναι ύποπτα. Μετά, η UEFA προειδοποιεί εμάς.

Χρειάζεται μια αξιολόγηση από κάποια εξειδικευμένα στελέχη για να επιλέγουν ποια παιχνίδια πρέπει να ελεγχθούν. Πρέπει να υπάρχει μια ανεξάρτητη επιτροπή, που θα ελέγχει πως θα κατευθύνεται η έρευνα της".

Για τις ποινές της UEFA στις ομάδες μας: "Δεν είναι μόνο οι σύλλογοι. Σας θυμίζω ότι η εθνική θα δώσει χωρίς θεατές τον πρώτο εντός έδρας αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2015.

Εχουμε πρόβλημα με τις τιμωρίες. Πρέπει να ήμαστε προσεκτικοί. Στην UEFA δεν αστειεύονται".

Σχετικά άρθρα