Καρεμπέ: Ικανός για όλα ο Ολυμπιακός

Ικανός να αποκλείσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να προχωρήσει ψηλά στο Champions League είναι ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σύμβουλος στρατηγικής της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Κριστιάν Καρεμπέ. Αναλυτικά η συνέντευξη του Καρεμπέ στον "Πρωταθλητή":
«Όλο αυτόν τον καιρό ακούω πολλά και διαβάζω ακόμα περισσότερα. Τα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Δεν μου λέει τίποτα, το ότι δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση και ότι δεν πάει καλά στο αγγλικό πρωτάθλημα. Είναι μεγάλο όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και έχει βαριά φανέλα, στην οποία πρέπει να δείξεις σεβασμό, αλλιώς θα βρεθείς προ εκπλήξεων και μπορείς να απογοητεύσεις. Είναι καλό να υπάρχει αισιοδοξία, αλλά πρέπει να είσαι και προσγειωμένος», είπε αρχικά ο Καρεμπέ.

-Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά της;
«Στα υπέρ έχει κάτι που για εμένα ήταν πολύ σημαντικό και ίσως να παίξει και ρόλο. Ότι η Μάντσεστερ παίζει σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ διαφορετικό να παίζεις την Κυριακή με την Τσέλσι και την Έβερτον και άλλο να παίζεις με τον Πλατανιά και τον Λεβαδειακό. Αυτό δεν σε βοηθά να βγάζεις ένταση και ρυθμό, που θα χρειαστείς σε αυτά τα ματς. Μη γελιόμαστε τα πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ διαφορετικά. Εντάξει όσο περνάνε τα χρόνια, οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων μικραίνουν και το έχουμε δει πολλές φορές σε αυτή τη διοργάνωση. Όμως υπάρχουν κάποιες φανέλες πολύ βαριές και η Μάντσεστερ είναι μία από αυτές. Ιστορία μεγάλη. Μετράνε όλα στο ποδόσφαιρο και δεν μπορείς να μη τα λάβεις υπ’όψιν σου».

-Ναι, αλλά είναι φανερό ότι δεν έχει μεγάλους παίκτες όπως στο παρελθόν και φαίνεται πως περνάει κρίση. Αυτά δεν θα μετρήσουν;
«Όλα παίζουν ρόλο. Είναι μια απρόβλεπτη αγγλική ομάδα, η οποία δεν ξέρεις πως θα παρουσιαστεί σε αυτά τα ματς. Έχει δύο παίκτες που μπορεί στη μέρα τους να κάνουν τη διαφορά και να προκαλέσουν ζημιά από εκεί που δεν το περιμένεις. Ο Φαν Πέρσι και ο Ρούνεϊ είναι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές και χρειάζονται μεγάλη προσοχή. Μια στιγμή είναι ικανή για να σε τιμωρήσουν. Είναι παίκτες εγωιστές που ξέρουν ότι σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό. Το ίδιο και ο Εβρά, ο Βαλένσια και ο Τσιτσαρίτο. Έχουν ποιότητα. Ακόμα και ο Ράιαν Γκιγκς είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, έστω και σε αυτήν την ηλικία. Θέλει πολύ προσοχή…».

-Δηλαδή βλέπεις δύσκολα τα πράγματα έτσι όπως μας τα λες;
«Φυσικά και θα είναι δύσκολα και τα δύο παιχνίδια. Όμως, πιστεύω ότι αυτός ο Ολυμπιακός και με την εικόνα που έχει δείξει φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί και είναι ικανός να τα καταφέρει. Είναι μια ομάδα ικανή για όλα. Έχουμε κάνει μια εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη και είναι επιτυχία που φτάσαμε μέχρι εδώ. Αν καταφέρουμε και περάσουμε το εμπόδιο της Μάντσεστερ θα είναι ένα τεράστιο άλμα για τον σύλλογο. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα και με μεγάλους ποδοσφαιριστές που μπορούν να σταθούν σε τέτοιο επίπεδο. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους. Ξέρω πως τα περιμένουν οι ποδοσφαιριστές τέτοια παιχνίδια. Και εγώ όταν έπαιζα μπάλα σε αυτά τα ματς και σε αυτό το επίπεδο, γινόμουν άλλος άνθρωπος. Ο Ολυμπιακός ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει φτιάξει μεγάλο όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και αυτό μπορώ να το καταλάβω από τις επαφές και τις συζητήσεις που κάνω στο εξωτερικό».

-Πριν από το παιχνίδι με την Μπενφίκα μου είχες πει ότι θα κερδίσουμε και θα προκριθούμε. Τώρα τι λες;
«(σ.σ. χαμογελάει) Δεν έχω μαντικές ικανότητες. Αυτά έβλεπα και βλέπω ότι ο Ολυμπιακός με αυτήν την ομάδα και αυτόν τον προπονητή έχει τα φόντα να φτάσει ψηλά. Τώρα τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα., γιατί σου ξαναλέω ότι η Μάντσεστερ παραμένει μεγάλη ομάδα και ένα τοπ κλαμπ. Θα είναι λάθος να επηρεαστούμε από την εικόνα που βγάζει εφέτος και να παρασυρθούμε σε λάθος εκτιμήσεις. Εντάξει και εγώ και όλοι μας το βλέπουμε ότι δεν πάει καλά, ειδικά αυτόν τον καιρό, αλλά επί της ουσίας δεν λέει τίποτα. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να περάσουμε εμείς στους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί θα είναι μια τεράστια επιτυχία και μεγάλη προβολή για τον σύλλογο. Μεγαλώνει το πρεστίζ και ανεβαίνεις επίπεδο».

Σχετικά άρθρα