Σοβαρός τραυματισμός για Ρωσίδα σκιέρ

Η αθλήτρια του skicross, Mαρία Κομισάροβα χτύπησε κατά τη διάρκεια της πρωινή της προπόνηση. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και χειρουργείται στη σπονδυλική στήλη. Η κατάσταση της εμπνέει ανησυχία.

Ίσως η σημερινή (15/2) μέρα είναι η δυσκολότερη στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Μια Ρωσίδα αθλήτρια του skicross, η Μαρία Κομισάροβα, είχε σοβαρό ατύχημα στην πρωινή της προπόνηση στο Extreme Park.

Η 23χρονη τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο που χτίστηκε ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο τραυματισμός της είναι σοβαρός και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ίσως να μην καταφέρει να αγωνιστεί ξανά.

Ο τραυματισμός φέρεται να προήλθε από λάθος της αθλήτριας σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ τόνισε "το slopestyle είναι ένα άθλημα με συγκεκριμένο ρίσκο. Δεν μπορούμε ποτέ να αποκλείσουμε τον κίνδυνο. Λυπόμαστε πολύ για την αθλήτρια. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με το νοσοκομείο. Υποβάλλεται σε επέμβαση. Ελπίζουμε πως η επέμβαση θα είναι επιτυχημένη και θα επιστρέψει στην ενεργό δράση".

Μόλις πριν από ένα 48ωρο ένας εργάτης χτυπήθηκε από έλκηθρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα στα δύο πόδια.

Θυμίζουμε πως η Βραζιλιάνα Ολυμπιονίκης της γυμναστικής, Λαΐς Σόουζα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από επέμβαση στο νωτιαίο μυελό. Η Σόουζα προπονούνταν στη Γιούτα στο freestyle σκι σε μια προσπάθεια να πάρει την πρόκριση στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σχετικά άρθρα