Ιμπαγάσα, σαν το παλιό καλό κρασί

Με τέρματα των Ολαϊτάν, Βαλντές, Πέρεζ και Μαρκάνο ο Ολυμπιακός κέρδισε 4-2 τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη για την 25η αγωνιστική της Super League
Την 23η νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός, που κέρδισε 4-2 τον Πλατανιά. Οι ερυθρόλευκοι τα βρήκαν σκούρα κόντρα στην καλοστημένη άμυνα του Πλατανιά και μέχρι το 65′ ήταν εγκλωβισμένοι, παραμένοντας στο 1-1, που είχε διαμορφωθεί με τέρματα των Ολαϊτάν (στο 28′) και του Τόρες (στο 37′) στο α’ μέρος. Η είσοδος του Ιμπαγάσα όμως άλλαξε για μία ακόμα φορά την εικόνα του Ολυμπιακού και ο αργεντίνος ήταν η αιτία για να ανεβάσει στροφές η ομάδα του, δείχνοντας πως παρότι βαδίζει προς τα 38 του χρόνια είναι υπερπολύτιμος. Με δύο δικές του ενέργειες οι πρωταθλητές καθάρισαν το ματς μέσα σε τρία λεπτά και με την… μπαγκέτα του έχρισε σκόρερ τους Βαλντές και Πέρεζ -εξαιρετικός για ακόμα ένα ματς ο παραγουανός- στο 68′ και το 70′ αντίστοιχα. Ο Βλαχοδήμος με εκπληκτικό γκολ μείωσε και ο Μαρκάνο διαμόρφωσε το τελικό 4-2 στο 78′. Με το αριστερό το ντεμπούτο του Αγγελου Αναστασιάδη, η ομάδα του οποίου παραμένει σε δύσκολη θέση.

Το πρόσωπο, που δείχνει το τελευταίο διάστημα, έδειξε στο α’ μέρος ο Ολυμπιακός και ο Πλατανιάς το εκμεταλλεύτηκε. Με τον Σαβιόλα στην 11άδα μετά από καιρό, αλλά να περνάει απαρατήρητος και τον Τσόρι κλεισμένο, οι ερυθρόλευκοι -παρά το 65%  κατοχής- δυσκολεύονταν να ξεκλειδώσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των κρητικών. Οποτε το έκαναν ήταν αποτέλεσμα του πρέσινγκ, που ασκούσαν στους μέσους του Πλατανιά, κλέβοντας μπάλες.

Ετσι ξεκίνησε και το 1-0 όταν ο Μανιάτης έκλεψε από τον Φερνάντες και ο Ολαϊτάν με άψογο τελείωμα άνοιξε το σκορ στο 27′ με το 8ο φετινό του γκολ. Νωρίτερα οι γηπεδούχοι, που είχαν πολύ δραστήριο τον Πέρεζ από αριστερά, είχαν απειλήσει με τον Τσόρι, που πλάσαρε άουτ από ευνοϊκή θέση. Στη μοναδική φορά, που ο Πλατανιάς εμφανίστηκε απειλητικός (από εκτέλεση κόρνερ) η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε και ο Τόρες ισοφάρισε στο 37′.

Μέχρι τα μισά της επανάληψης η εικόνα ήταν ανάλογη και οι πειραιώτες δεν μπορούσαν να απειλήσουν ούτε από τις πτέρυγες, ούτε από τον άξονα. Ο Γεωργαλίδης αισθανόταν πίεση μόνο από στημένες φάσεις, αλλά είχε εξαιρετικές αντιδράσεις. Ολα αυτά όμως μέχρι να περάσει στο ματς ο Ιμπαγάσα, που ξεκλείδωσε την καλοστημένη άμυνα του Πλατανιά. Ο αργεντίνος μοίρασε δύο ασίστ και ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων σε τρία λεπτά.

Ο Βαλντές στο 68′ έκανε το 2-1 και ο Πέρεζ στο 70′ το 3-1. Το ματς είχε πλέον ανοίξει και ο Πλατανιάς απάντησε, πάλι από κόρνερ, με τον Βλαχοδήμο να μειώνει στο 72′ με σουτ-κεραυνό στο παραθυράκι του Ρομπέρτο. Οι γηπεδούχοι όμως συνέχισαν να πιέζουν και γρήγορα πέτυχαν και τέταρτο γκολ, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Σαβιόλα. Ο Πέρεζ, που για ακόμα ένα ματς ήταν πολύ καλός, σέντραρε και ο Μαρκάνο με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 4-2 στο 78′. Οι κρητικοί πλέον δεν είχαν δυνάμεις να αντιδράσουν, ο Ολυμπιακός δημιούργησε ακόμα δύο καλές ευκαιρίες, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Σχετικά άρθρα