51ος ο Συκαράς στο Σότσι

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Συκαράς στο Super G, καταλαμβάνοντας την 52η θέση. Άτυχος στάθηκε ο Μασιμιλιάνο Βαλκαρέτζι.
Ο Κώστας Συκαράς πέτυχε το στόχο του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, που δεν ήταν άλλος από το να τερματίσει στο Super G του αλπικού σκι. Ο Έλληνας αθλητής κατέλαβε την 51η θέση με 1:26.32 μεταξύ των 63 αθλητών που συμμετείχαν.

Ο Συκαράς αγωνίστηκε τελευταίος και αποθεώθηκε από το κοινό, ενώ πανηγύρισε την προσπάθειά του μπροστά στην κάμερα λέγοντας: "Πάμε Ελλάδα". Την ίδια στιγμή, ο πατέρας του δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά και την περηφάνια του.

Από την άλλη, άτυχος στάθηκε ο άλλος εκπρόσωπός μας, Μασιμιλιάνο Βαλκαρέτζι, ο οποίος είχε πτώση λίγα μόλις μέτρα πριν τον τερματισμό. Παρά το γεγονός ότι δεν τερμάτισε, υποκλίθηκε στο κοινό, που τον αντάμειψε με ένα θερμό χειροκρότημα.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Νορβηγός Κιέτιλ Γιάνσρουντ με 1:18.14, ενώ δεύτερος ήταν ο Αμερικανός Άντριου Βάιμπρεχτ με 1:18.44. Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκε στον Καναδό Γιαν Χούντετς και στον σπουδαίο Αμερικανό Μπόντι Μίλερ, ο οποίος σε ηλικία 36 ετών και 127 ημερών έγινε ο γηραιότερος μεταλλιούχος στο αλπικό σκι. Αμφότεροι έκαναν χρόνο 1:18.67.

Να σημειωθεί ότι δεν κατάφεραν να τερματίσουν 11 αθλητές, μεταξύ των οποίων και ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην κατάβαση, Ματίας Μάγιερ, αλλά και ο Ιταλός Κρίστοφ Ίνερχοφερ, κάτοχος δύο μεταλλίων στο Σότσι.

Σχετικά άρθρα