Pregame Πανθρακικός-Παναθηναϊκός

Οταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα υπάρχουν αμφιβολίες για την συμμετοχή του στα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός όμως βρίσκεται στην 4η θέση και στοχεύει στην Κομοτηνή (16/2 19:30GR) να πραγματοποιήσει πειστική εμφάνιση, ανάλογη με αυτή κόντρα στον ΠΑΟΚ, ώστε να βάλει ταφόπλακα στα όνειρα του Πανθρακικού και να κλειδώσει την είσοδο στην πεντάδα, βάζοντας παράλληλα πλώρη για τα προκριματικά του Champions League.
Σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι στην Κομοτηνή δίνει ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής (16/2 19:30GR) κόντρα στον Πανθρακικό, που μετράει έξι διαδοχικές νίκες στο σπίτι του, ενώ είχε κερδίσει και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Λεωφόρου.

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την εξαιρετική εμφάνιση-νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θέλει να δώσει συνέχεια με ανάλογη εμφάνιση.

Στόχος φυσικά δεν είναι άλλος από το τρίποντο, που θα του δώσει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει κατά μεγάλο ποσοστό την συμμετοχή στα πλέι οφ. Μία συμμετοχή, που πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα μόνο δεδομένος δεν ήταν με βάση τα οικονομικά προβλήματα και την διαμόρφωσε του ρόστερ.

Με την σκληρή δουλειά όμως και παρά τα σκαμπανεβάσματα στη απόδοσή του ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, εννιά βαθμούς μπροστά από τον 6ο Πανθρακικό, που κρυφοκοιτάζει τα πλέι οφ.

Γίνεται κατανοητό πως με ενδεχόμενο τρίποντο, οι πράσινοι θα πάρουν αέρα 12 βαθμών και απαλλαγμένοι από το όποιο άγχος θα μπορούν στη συνέχεια να επιδιώξουν την μείωση της διαφοράς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ώστε να μπουν με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στο μίνι πρωτάθλημα.

Αλλωστε, στο Τριφύλλι δεν κρύβουν πλέον πως οι στόχοι έχουν αλλάξει και θεωρούν πως έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν τη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Μία προοπτική, που υπό κατάλληλες συνθήκες μπορεί να ανεβάσει εκ νέου το επίπεδο της ομάδας.

Ο Γιάννης Αναστασίου, που δεν έχει διαθέσιμο τον Μπεργκ, αναμένεται να παρατάξει σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καπίνο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχεις τους Σπυρόπουλο, Κουτρουμπή, Σίλντενφελντ και Νάνο.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Λαγός, με εσωτερικούς μέσους τον Πράνιτς και τον Ζέκα. Ελεύθερο ρόλο θα έχει ο Αμπέντ (ή ο Ατζαγκούν),ενώ ο Κλωναρίδης και ο Καρέλης θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Ταμπάκης, Μαρινάκης, Χουχούμης, Δώνης, Αναστασόπουλος, Ντίνας και Πέτριτς. Εκτός έμειναν οι Μέντες, Μπαϊράμι, Μπεργκ και Τριανταφυλλόπουλο.

Από την άλλη βέβαια, ο Πανθρακικός μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι και θα τα δώσει όλα για την 7η διαδοχική νίκη στο σπίτι του, ώστε να μειώσει τη διαφορά, που τον χωρίζει από την 5άδα και να διατηρήσει ακέραιρες τις ελπίδες του.

Το γεγονός πως στην Κομοτηνή έχει ηττηθεί μόνο από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό "μιλάει" από μόνο του για την δυναμική της έδρας του Πανθρακικού.

Τα προβλήματα ωστόσο δεν λείπουν για τον Ακη Μάντζιο, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μπαϊκαρά, Κάσες, Κουτσόπουλο και Ρίζο.

Αναλυτικά η αποστολή του Πανθρακικού: Αθανασιάδης, Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σαρακατσάνος, Μακρυδημήτρης, Χρήστου, Καθάριος, Τριανταφύλλου, Εμπόου, Μολίνα, Τζάνης, Χασομέρης, Ιγκόρ, Ρομέου, Λαδάκης, Μπεν – Σαμπάτ, Ντιόγκο και Σεϊδάν.

Σχετικά άρθρα