Ανάσανε ο Πανιώνιος, 2-0 τον ΠΑΣ

Με κορυφαίο τον Δημήτρη Κολοβό και τον Αλέξανδρο Κούρο, ο Πανιώνιος των… χιλίων προβλημάτων και με υπηρεσιακό προπονητή τον Δημήτρη Τερεζόπουλο στον πάγκο του, νίκησε στη Νέα Σμύρνη με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, που προερχόταν από τρεις σερί νίκες, και ανάσανε βαθμολογικά και ψυχολογικά!
Με σύστημα 4-2-3-1 παρατάχθηκε από τον υπηρεσιακό τεχνικό Δημήτρη Τερεζόπουλο ο Πανιώνιος. Κάτω από τα δοκάρια ο Παπαδόπουλος, στην άμυνα οι Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Παντίδος, Κούρος, αμυντικά χαφ ο Μητρόπουλος και ο Κούρντι, μεσοεπιθετικοί οι Ντούνης, Γιάννου, Κολοβός και στην κορυφή της επίθεσης ο Καμπάνταης.

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε και τον ΠΑΣ ο Γιάννης Πετράκης. Κάτω από τα δοκάρια ο Σωτηρίου, δεξιά ο Στρούνα, αριστερά ο Λεάντρο, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, αμυντικό χαφ ο Λίλα, λίγο πιο μπροστά σε θέση οκτάρι ο Τσουκαλάς, δεξιά στα χαφ ο Ακόστα, αριστερά ο Κοροβέσης, επιτελικός μέσος ο Γιάκος και στην κορυφή της επίθεση ο Ιλιτς.

Με μόλις 2 τελικές στο πρώτο μέρος και αυτές από εκτελέσεις φάουλ, ο Πανιώνιος κατάφερε να πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια με 1-0 επί του ΠΑΣ που είχε 6 τελικές προσπάθειες και σίγουρα στεκόταν καλύτερα στο γήπεδο.

Ωστόσο, οι Ηπειρώτες δεν κατάφεραν να σκοράρουν με τον Ιλιτς, τον Λίλα και κυρίως τον Γιάκο στη φάση του 40′, όπου νικήθηκε σε τετ α τετ από τον γκολκίπερ του Πανιωνίου, Παπαδόπουλο, που απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Αντίθετα, οι κυανέρυθροι ευτύχησαν να προηγηθούν με εκτέλεση φάουλ του Κολοβού στο 22ο λεπτό, με τους αμυντικούς να έχουν ευθύνη, αφού άνοιξε το τείχος και η μπάλα πέρασε ανάμεσα και κατέληξε στην δεξιά γωνία του Σωτηρίου.

Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ είχε εξαιρετική αντίδραση στο απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούρου στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρίες για τις δυο ομάδες. Στο 47′, από φάουλ του Κούρου, ο Κολοβός έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ και προσπάθησε να σκοράρει με προβολή, αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε.

Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε στο 49′, ύστερα από σέντρα του Ιλιτς, ο Τσουκαλάς στο δεύτερο δοκάρι επιχείρησε το σουτ, ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Από το κόρνερ, ο Λίλα πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και πλάσαρε, ο Παπαδόπουλος έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ!

Στο 53′ ατομική ενέργεια του Κολοβού που πέρασε τρεις αντιπάλους του, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Καμπάνταη. Ο τελευταίος πλάσαρε, ο Τζημόπουλος με τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, σουτ του Κολοβού έξω από την περιοχή, ο Σωτηρίου έδιωξε δύσκολα με το ένα χέρι σε κόρνερ. Από το κόρνερ, ο Παντίδος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι και έτσι λύθηκε η… πολιορκία στα καρέ του ΠΑΣ.

Τελικά ο Πανιώνιος θα πετύχει το 2-0 στο 77′ και θα κλειδώσει ουσιαστικά τη νίκη του επί του ΠΑΣ. Από βαθιά μπαλιά του Κούρου από τα αριστερά, ο Ντούνης κατέβασε ωραία την μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής, πέρασε τον Κολοβέτσιο και με σουτ νίκησε τον Σωτηρίου και έγραψε το 2-0 για τους κυανέρυθρους μέσα σε αποθέωση.

Ο ΠΑΣ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς στο 85′ ο Τζημόπουλος είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή, ενώ ο Πανιώνιος στο 89′ έχασε ευκαιρία με τον Ντούνη να πετύχει και τρίτο τέρμα για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των κυανέρυθρων.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Κούρντι (90+’ Ζαχαράκης), Αυλωνίτης, Κούρος, Κολοβός, Μητρόπουλος, Καμπάνταης (68′ Σταυροθανασόπουλος), Ντούνης (90+’ Παναγιωτούδης), Γιάννου, Παντίδος.
ΠΑΣ Γιάννινα: Σωτηρίου, Λίλα, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Ιλιτς, Τσουκαλάς, Λεάντρο (68′ Κίτσου), Κοροβέσης, Γιάκος (78′ Κρητικός), Στρούνα, Ακόστα (59′ Βίλα).

Σχετικά άρθρα