Από… ίδια βάση στα πλέι οφ

Την ώρα, που ο ΠΑΟΚ δείχνει αστάθεια και προβληματίζει με συνεχείς ήττες, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης έχουν ροκανίσει τη διαφορά και όλα δείχνουν πως οι τέσσερις ομάδες θα μπουν στα πλέι οφ επί ίσοις όροις. Μεγάλες διαφορές δεν φαίνεται να υπάρχουν και η μάχη για το εισιτήριο, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, θα είναι μεγάλη.
Οταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έδειχνε πως είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση της 2ης θέσης. Μέχρι τα μισά του πρωταθλήματος ο Δικέφαλος επιβεβαίωνε βαθμολογικά την ανωτερότητά του, αλλά πλέον τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά.

Ο ΠΑΟΚ είναι "μπερδεμένος" και έχει τέσσερις σερί ήττες εκτός έδρας, ενώ Ατρόμητος, Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης έχουν σταθερά ανοδική πορεία, ροκανίζοντας τη βαθμολογική διαφορά.

Το +3, που είχε ο ΠΑΟΚ μέχρι πριν λίγο καιρό στην ειδική βαθμολογία, έχει εξαφανιστεί και όλα δείχνουν πως οι τέσσερις ομάδες, που ουσιαστικά έχουν ξεκαθαρίσει, θα δώσουν μεγάλη μάχη στα πλέι οφ και επί ίσοις όροις.

Αν το πρωτάθλημα ολοκληρωνόταν χθες, ο Δικέφαλος και ο Ατρόμητος θα ξεκινούσαν με ένα βαθμό, ενώ Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης με μηδέν.

Γίνεται κατανοητό πως ουσιαστικά προβάδισμα δεν υπάρχει για κανέναν και τα πάντα θα κριθούν στο μίνι πρωτάθλημα μεταξύ των τεσσάρων.

Οσο υπάρχει η διαδικασία των πλέι οφ, καμία ομάδα, που τερμάτιζε 2η στην κανονική διάρκεια, στο παρελθόν δεν έμπαινε στο μίνι πρωτάθλημα με λιγότερους από τρεις βαθμούς.

Κτι που σημαίνει ότι εφόσον δεν έρθουν αρκετά ανάποδα αποτελέσματα στις εννιά αγωνιστικές που απομένουν για το φινάλε της κανονικής διάρκειας, θα γίνει πραγματική… σφαγή.

Τα παιχνίδια κάθε ομάδας μέχρι το τέλος:

ΠΑΟΚ: Πανθρακικός (εντός), Εργοτέλης (εκτός), Ολυμπιακός (εντός), Αρης (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), Απόλλων Σμύρνης (εκτός), Καλλονή (εντός), Ατρόμητος (εντός), Λεβαδειακός (εκτός)

Ατρόμητος: Ξάνθη (εντός), Παναιτωλικός (εκτός), Πανιώνιος (εντός), Βέροια (εκτός), Πλατανιάς (εντός), ΟΦΗ (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), Πανθρακικός (εκτός)

Παναθηναϊκός: Εργοτέλης (εντός), Ολυμπιακός (εκτός), Αρης (εντός), ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός), Απόλλων Σμύρνης (εντός), Καλλονή (εντός), Ατρόμητος (εκτός), Λεβαδειακός (εντός), Ξάνθη (εκτός)

Αστέρας Τρίπολης: Λεβαδειακός (εκτός), Πανθρακικός (εντός), Ξάνθη (εκτός), Εργοτέλης (εντός), Παναιτωλικός (εκτός), Ολυμπιακός (εντός), Πανιώνιος (εκτός), Αρης (εντός), Βέροια (εκτός)

Σχετικά άρθρα