Ντιπ με φέτα και σπανάκι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Για 4-6 άτομα</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 κούπα φέτα θρυμματισμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">150 γραμμάρια τυρί κρέμα</span><br /><span style="font-size: medium;">4 καρδιές αγκινάρας βρασμένες κονσέρβα</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο</span><br /><span style="font-size: medium;">100 γραμμάρια βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά</span><br /><span style="font-size: medium;">2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">250 γραμμάρια γραβιέρα</span><br /><span style="font-size: medium;">¼  χούφτα βασιλικό ψιλοκομμένο</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστεί. Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την κρέμα γάλακτος, την γραβιέρα, το βασιλικό και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια βράζουμε τις αγκινάρες και το σπανάκι ξεχωριστά και μετά τα ψιλοκόβουμε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα μικρό πυρέξ ή ανοιχτό πήλινο βάζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας, το τριμμένο σκόρδο, τη σάλτσα και τα τυριά όλα εκτός από τη φέτα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με φέτα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα